Yangın, Çandır köyü yerleşim biriminden sonra kanyonun güneydoğusunda bulunan ve yöre halkı tarafından Şahin Tepesi olarak adlandırılan yüksek rakımlı tepeye ilerledi. İtfaiye araçlarının ulaşmasının imkansız olduğu derin vadide alevler tepeyi sardı. Önce Yıldız ardından Kızıllı köyüne doğru ilerleyen yangın, helikopter ve uçakla kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yöre halkı, yangının Kızıllı bölgesini geçmesi halinde kontrolünün daha da zorlaşacağını belirtti.

VALİ SEYMENOĞLU VE TBMM BAŞKAN VEKİLİ BÖLGEDE
Yangının başladığı saatlerden itibaren Sütçüler yangın bölgesine giden Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu ve TBMM Başkanvekili AKP Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, geceyi Çandır'da geçirdi ve sabaha kadar çalışmaları koordine etti. Vali Seymenoğlu çalışmaların sürdüğünü ve yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığını, belirterek "Çok şükür can kaybımız yok" açıklamasında bulundu.
YARDIM YAĞIYOR
Yangın bölgesine özellikle Isparta'dan Antalya, Burdur ve Afyon illerinden su, gıda yardım malzemesi yağarken, bölgede en fazla tepe lambası, el feneri, pil ve telefonların şarj edilmesi için taşınabilir batarya ve şarj kablosuna ihtiyaç olduğu bildirildi.
ADIM ATACAK YER YOK
Yangın bölgesine Ankara, Konya, Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Isparta illerinden çok sayıda iş makinesi, itfaiye aracı, arazöz, söndürme tankı ve arazi aracı gelirken, bölgedeki yolların dar olması nedeniyle hareket kabiliyeti de kısıtlandı. Güvenlik güçleri zaman zaman tıkanan yolları açmak için yoğun çaba sarfediyor. (DHA)
[old_news_related_template title="Orman yangınlarında son durum! Başkanlar anlatıyor..." desc="Türkiye'nin yangınla mücadelesi sürüyor. Sıcak bölgelerden bağlantılarla son durum Sözcü Web TV özel yayınında..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/03/iecrop/resimid_184685571_18468557_16_9_1627980072.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/orman-yanginlarinda-son-durum-baskanlar-anlatiyor-6571992/"]