Cevizli kadayıf dolması, adı söylendiğinde bile ağızları sulandırmaya yetiyor. Erzurum’un meşhur tatlısının lezzeti dilden dile yayılarak herkese ulaştı ve şimdi de sizin mutfağınıza giriyor. Hem kızartma hem de muhteşem şerbet tadını bir arada bulabileceğiniz kadayıf dolması aynı zamanda içindeki ceviz bambaşka bir lezzet yakalıyor. İşte kadayıf dolması malzemeleri ve tarifi… KADAYIF DOLMASI MALZEMELERİ: 400 gr taze tel kadayıf 1 bardak dövülmüş ceviz Üzerine bulamak için; 3 yumurta ½ bardak süt ½ paket vanilya Kızartmak için; Sıvı yağ Şerbeti için; 2 bardak şeker 2,5 bardak su 4 damla limon Picture KADAYIF DOLMASI TARİFİ İlk olarak şerbeti hazırlama ile başlayın. Bir tencerenin içine şeker ve suyu koyup kaynatın. Daha sonra limon suyunu damlatıp birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Soğuması için bir süre oda sıcaklığında bekledikten sonra dolaba kaldırın. Daha sonra kadayıfı yapmaya başlayın ve ilk önce kadayıfı havalandırın. Bir avuç kadar alıp tezgaha serin. Bir kenarına cevizleri koyup sıkıca sarın. Tüm kadayıf bitene kadar bu işlemi yapın. Derin bir tencereye sıvı yağı koyup kızdırın. Daha sonra bir tabakta yumurta süt ve vanilyayı karıştırın ve kadayıfları bulayıp tencerede kızartın. Kızaran kadayıfları soğuk şerbetin içine atıp birkaç dakika bekletin. Ilık olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Muhallebili kadayıf tatlısı tarifi ve malzemeleri..." desc="Geleneksel lezzetleri yeni tatlarla birleştirmeyi sevenler için muhallebili kadayıf tatlısı harika bir seçenek. Yumuşak yiyimi ve hafif tadı ile tercih edilen bir sütlü tatlı olan muhallebili kadayıf tatlısı oldukça son zanlarda oldukça tercih ediliyor. İşte muhallebili kadayıf tatlısı malzemeleri ve tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/08/iecrop/muhallebi-kadayif-shutterstock_16_9_1554736859.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/muhallebili-kadayif-tatlisi-nasil-yapilir-iste-muhallebili-kadayif-tatlisi-tarifi-ve-malzemeleri-szcu9/"]