Ukrayna ve Rusya Kızılhaç başkanları ile konuşan Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, ortaya çıkması muhtemel bir mülteci krizinden kaygı duyduğunu ve bunun olmaması için tüm insani yardım aktörlerinin daha aktif hareket etmesi gerektiğini bildirdi.

HER TÜRLÜ İNSANİ YARDIMA HAZIRIZ

Yapılan görüşmelerde Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, Ukrayna Kızılhaçına her türlü insani yardıma hazırız mesajını verdi. Kınık açıklamasında, Ukraynadaki acil insani ihtiyaçlar için bölgeye bir insani yardım konvoyu çıkartıyoruz. Kızılay ekibimiz depo çadırları, evlerini terk etmiş insanlara yönelik afet barınma çadırları ve tahliye olan vatandaşlarımıza da destek verecek seyyar ikram araçları ile bölgeye hareket ediyor ifadelerine yer verdi.

Gün içinde yaşanan gelişmelerin ardından Ukrayna Kızılhaçı ortaya çıkan insani ihtiyaçların karşılanması için Türk Kızılaydan destek istedi. Bu talepten sonra harekete geçen Kızılay, acil olarak yola çıkmak üzere 3 TIR insani yardım malzemesini hazır hale getirdi.

DHA

[old_news_related_template title="Facebook ve Twitter, Ukrayna'daki kullanıcıları hesaplarının güvenliği için uyardı" desc="Rusya'nın perşembe günü Ukrayna'yı işgal etmesinden sonra, sosyal medya platformları tarafından ülkedeki kullanıcıların hesaplarının manipüle edilme riskinin yüksek olduğu ima edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/25/iecrop/sosyal_medya-depophotos_16_9_1645777006.png" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/facebook-ve-twitter-ukraynadaki-kullanicilari-hesaplarinin-guvenligi-icin-uyardi-6973476/"]