Revani şerbetli bir tatlı olsa da ağır değildir. Ancak şerbeti hazırlarken su yerine süt kullanmak tatlının lezzetini arttırabilir. İşte revani tatlısı nasıl yapılır? ve Revani tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? sorularının yanıtı ve revaninin kalori (kcal) miktarı... SÜTLÜ REVANİ TATLISI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER Revaninin keki için gerekli malzemeler: 4 tepeleme çorba kaşığı şeker 4 tepeleme çorba kaşığı un 4 tepeleme çorba kaşığı irmik 4 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı limon suyu Revaninin şerbeti için malzemeler: 4 su bardağı süt (süt yerine su da kullanılabilir) 1 su bardağı şeker Üzeri için malzemeler: 1 su bardağı soğuk süt 1 paket krem şanti SÜTLÜ REVANİ TARİFİ 1 bir bardak şekeri 1 bardak sıcak sütün içerisinde karıştırarak  iyice eritin. Şeker eridikten sonra geri kalan üç bardak sütü de soğuk olarak ilave edin. 4 yemek kaşığı şeker ve dört yumurtayı 30 saniye kadar karıştırın. Diğer keklerde olduğu gibi uzun süre çırpmanıza gerek yok. Ardından un, irmik, kabartma tozu, vanilyayı ve limon suyunu karıştırarak bir miktar daha çırpın. Fırın tepsisinin içerisine bir miktar yağ gezdirin ve sonra kek hamurunu tepsiye dökerek yayın. Fırının derecesini 180 dereceye ayarlayarak bekleyin. Isı 180 dereceye ulaştıktan sonra tepsiyi fırına sürün ve üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Sütlü revani tatlınızın keki piştikten sonra fırından çıkarır çıkarmaz soğuk olan sütlü şerbeti kekin üzerine dökün. 3-4 dakika içerisinde kek sütün tamamını içerisine çekiyor ama yerken sütün tadını alabiliyorsunuz. Üzerine krem şantiyi dökerek servis edebilirsiniz. BİR DİLİM REVANİ TATLISI KAÇ (KCAL) KALORİDİR? Yemeden önce hatırlatmak isteriz. Bir dilim Revani Tatlısı 348 kcal'dir (kalori). Orta kalorili ürünler arasında bulunan 348 kalorili bir Dilim Revani Tatlısı gıdasını diyet yaparken az miktarda tüketebilirsiniz. 348 kalori orta kalori olduğu için kilo vermek isteyenlere az miktarda tavsiye edilir. Porsiyon olarak diyet yapanlara 348 kalorili 1 Dilim Revani Tatlısı tavsiye edilmez.