Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, önümüzdeki dönemin yoğun olacağını ve reformlar hayata geçtikçe Türkiye'nin algısının ve risk priminin çok daha makul düzeye düşeceğini söyledi.
Borsa İstanbul ve Boğaziçi Üniversitesi tarafından başlatılan Finans Teknopark Projesi imza ve gong töreninde konuşan Şimşek, Türkiye'nin en temel sorununun tasarrufların
düşüklüğü olduğunu belirterek, "Yurtiçi tasarruflar yeterli olsaydı yüzde 6-7 büyümeyi 20-30 yıl sürdürebilirdik" dedi.
Sermaye piyasalarının gelişmesinin atıl duran bazı kaynakların sisteme girmesini sağlayabileceğini vurgulayan Şimşek, bu konuda gerekli destekleri vermeye hazır olduğunu
bildirdi. Şimşek, "Atıl kaynakları sisteme sokabilirsek o zaman Türkiye yüksek büyüme patikasına oturacaktır" dedi.
'Risk primi düşecek'
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Önümüzdeki dönem yoğun olacak, reformlar hayata geçtikçe Türkiye'nin risk primi çok daha makul düzeye düşecek" dedi.
