14 Mayıs 2023 Genel seçimlerinde spor camiasında bir çok tanıdık isim siyasi partilerin listelerinden meclise girmek için yarıştı. AKP, MHP, İYİ Parti, CHP gibi partilerin listelerinde spor camiasından birçok isim yer aldı. Peki hangi aday nereden meclise girdi, hangi isimler seçilemedi. İşte yanıtı...

HATAY'IN SESİ OLAN GÖKHAN ZAN SEÇİLEMEDİ

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay'ın sesi olan eski milli futbolcu ve antrenör Gökhan Zan (İYİ Parti) Hatay'dan aday olmuştu. 2. sıradan milletvekili adayı olarak gösteril Zan milletvekili seçilemedi. Ünlü isim kesin olmayan sonuçlara göre meclise girememesi üzerine twitter hesabından bir açıklama yaptı.

ÜNAL KARAMAN SİYASİ KARİYERİNE KONYA'DAN BAŞLIYOR

Trabzonspor'un eski teknik direktörü ve kaptanlarından Ünal Karaman (İYİ Parti) Konya'dan aday olmuştu. Kesin olmayan sonuçlara göre Karaman siyaset hayatına Konya'dan giriyor. 28. Dönem Milletvekilliği için oyunu Konya Meram Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde ailesi ile birlikte kullanan Karaman yeni dönemde meclisteki yerini alacak.

ALPAY ÖZALAN YENİDEN MECLİSTE

Eski futbolcu Alpay Özalan (AKP) İzmir 2. Bölge 2. sıradan milletvekili adayı olmuştu. AKP'nin İzmir'den 8 vekil çıkarmasıyla Özalan yeniden Meclis'te. 2018'deki seçimlerde ilk kez meclise giren Özalan, 2023 seçimleri öncesi özellikle Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı hedef alan videoları ile tepki çekmişti.

SAFFET SANCAKLI KOCAELİ'DE SEÇİLDİ

Kocaeli'de ilk kez 2011 Türkiye genel seçimlerinde MHP'den milletvekili adayı olan ve halihazırda MHP Merkez Yürütme Kurulu üyesi olan Saffet Sancaklı, Kocaeli'de 1. sıra adayı olarak girdiği sandıkta çıktı. Saffet Sancaklı 28. dönemde de MHP milletvekili olarak mecliste olacak. Boşnak kökenli Sancaklı, Kocaeli'de 2014 Türkiye yerel seçimleri MHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuştu.

KUDDUSİ MÜFTÜOĞLU MECLİSE GİREMEDİ

Antalya 7. sıradan (AKP) aday gösterilen eski hakem Kuddusi Müftüoğlu Meclis'e giremedi. Antalya'da 488 bin 223 oy alan AKP 6 milletvekili çıkarabildi.

İREM YAMAN DA SEÇİLEMEDİ

Siyasi kariyerine İYİ Parti'ye katılarak başlayan sporcu İrem Yaman seçimlere CHP listesinden girdi. CHP'nin Ankara 2'nci Bölge 4'üncü sıra milletvekili adayı milli tekvandocu İrem Yaman meclise giremedi.

UMUT ARMAN SONAY AKP'DEN GİREMEDİ

Milli yüzücü Umut Arman Sonay (AKP) İstanbul 1. Bölge 18. sıradan aday olmuştu. Sonay vekil seçilemedi.