Fenerbahçe'nin futbol takımlarının yeni resmi forma sponsoru Puma için düzenlenen imza törenine Başkan Ali Koç'un açıklamaları damga vurdu. Bu sezonun formalarında Fenerbahçe'ye özel bir tasarım olduğunu söyleyen Koç, "Puma ile 2 senelik bir anlaşmamız olacak. Kendilerine özgü Puma olarak Fenerbahçe'ye özel bir çalışmaları var. Açıkçası heyecanlandırıyor. İstersek biz de satabileceğiz. 19 Ağustos'ta büyük bir lansman olacak. Dünyanın önde gelen 5 kulübü ile olacak. Bu da bizi ayrıca mutlu ediyor. Bu dizayn süreci enteresan bir süreç. Genelde PUMA, dizayn ekibini gerekirse 2 hafta yolluyor. Kadıköy'ü, stadı geziyorlar, Fenerbahçe'yi dinliyorlar. Sonra biz onlara brief veriyoruz, onlar çiziyorlar. Her bir forma için 2-3 örnek getiriyorlar. Biz bir semt takımıyız. Bunu içselleştirmeleri çok önemli. Bundan sonra da böyle olacak" dedi.
Fenerbahçe'nin 2021-22 sezonu iç saha formasının ense kısmında "K. Atatürk" imzası yer alıyor.

"OLACAK İŞ DEĞİL"

Öte yandan yeni sezon formalarının tanıtımı yapılmadan kamuoyuna sızmasını eleştiren Koç, "Ne yazık ki formalar sızdı. Ben PUMA'ya rahatsızlıklarımı belirttim. Olacak iş değil, çok rahatsız olduk. PUMA'nın yerinde olsam reklam ajansımı değiştiririm. Belki de formaların lansmanını sezon bitmeden yapmakta fayda var" ifadelerini kullandı. Daha önce açıklandığı gibi formalarda yıldız olmayacağını söyleyen Koç, "Formamızda bu sene yıldız yok. Bizim derdimiz yıldız ya da para değil. 28 şampiyonluğumuzun resmiyet kazanmasını istiyor, olumlu haberleri bekliyoruz. Yönetim kurulu olarak karar verdik, yıldızlı formalar kullanmayacağız. 19 Ağustosta çıkacak formamızda farklı bir yaklaşım olacak" şeklinde konuştu.
Fenerbahçe'nin 2021-22 sezonu deplasman forması

FENERBAHÇE'NİN YENİ SEZON FORMALARI 319 TL

Formaların fiyatını da açıklayan Koç, anlaşmaya dair şu detayları verdi: "Formalar bu sene 319 lira olacak. Diğer rakiplerimize baktığımızda biraz daha yüksek olabilirdi. Burada en önemli konu sattıklarımızın bize geri ödeme planı. Bizi rahatlatan husus bu. Şartları çok farklı. Markalar, belli bir bedel ödüyorlardı satıştan bağımsız. Bizim geldiğimizde o kaldırılmıştı. Türk Lirasının devalüasyonundan dolayı ülkemizde sattığı formaları başka ülkelerde sattığından çok daha farklı bir tablo ortaya çıkıyor. Bence yaptığımız anlaşma, para akışını pozitif yönde etkileyecek. Feneriumu pozitif anlamda etkileyecek bir akış söz konusu olacak. Bir evvelki anlaşmamızdan çok daha karlı olduğunu söyleyebilirim."

BASKETBOL İÇİN ÖZEL DİZAYNLAR

"Bu sene kendi dizaynlarımızı yapıyoruz. Önümüzdeki sezon için görüşmelerimiz sürüyor. Basketbol branşına ilgilenen markalar var. Basketbol formalarına olan ilgi ile futbol formalarına olan ilgi mukayese edilemez. Ekibimiz ile Sertaç bey çok iyi çalıştı. Bu sezon basketbolda çok farklı formalarımız olacak."
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un imzaladığı yeni sezon formalarının açık artırmayla satışa sunulacağı açıklandı. | Foto: Fatih Erdoğdu.