Galatasaray'da tarihi gün... Sarı-kırmızılılar, 1982’den beri kullandığı Florya’daki tesislerine veda için ilk adımı bugün atıyor. Kemerburgaz’daki yeni tesislerin temeli atılıyor. Fatih Terim, Lucescu, Souness, Mancini, Gerets, Feldkamp, Hagi, Popescu, Elmander, Drogba, Melo, Sneijder ve Taffarel gibi kulüp efsaneleri de törene davetli. Hala kullanılmakta olan Florya’daki arazinin iki katı (140 dönüm) olan Kemerburgaz arazisi, Ali Sami Yen Nef Stadı’na sadece 8 dakika uzaklıkta.

KASADAN PARA ÇIKMAYACAK

Galatasaray'ın tüm futbol, basketbol ve voleybol takımları ile altyapılarına ev sahipliği yapacak Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri için kasadan tek kuruş çıkmayacak. Galatasaray ile Milli Emlak arasında yapılan anlaşmaya göre; Riva ve Florya’daki projelerin ihalesini de alan firma, Kemerburgaz’daki tesisleri de inşa edecek. Sarı-kırmızılılar, yeni tesisler bitmeden Florya’dan çıkmayacak. Projenin ilk aşamasının eylüle kadar, tamamının ise 26 ayda bitirilmesi bekleniyor.

6 FUTBOL SAHASI 3 SPOR SALONU

Kemerburgaz Metin Oktay Spor Kompleksi iki ayrı bölümden oluşuyor. Yönetim merkez binasında 36 ofis, 15 toplantı odası, 2 sosyal tesis ve 3 yemekhane yer alacak. Üç ana branşa ev sahipliği yapacak kampüste ise 6 açık, 5 kapalı saha, 3 spor salonu, 5 eğitim salonu, 4 dinlenme salonu, 1 yüzme havuzu, 7 toplantı odası, 5 kondisyon salonu, 100 kişilik konaklama birimi, 3 ayrı sağlık bölümü ve 5 yemekhane bulunuyor.