Tavuk dürüm tarifi
Lezzet Atlası'nın yazarı Fevziye Sürmeli'den, ev usulü tavuk dürüm...
Bolca dışarıdan sipariş verdiğiniz tavuk dürümü evde yapmaya ne dersiniz. Fevziye Sürmeli'den nefis bir tarifle sağlıklı bir tavuk dürüm yapın.
TAVUK DÜRÜM
MALZEMELER:
2 adet jülyen doğranmış tavuk göğsü
Krem ya da cheddar peyniri
İnce kıyılmıi yeşil soğan
2 adet jülyen doğranmış kabak
1 su bardağı doğranmış mantar
1 adet jülyen doğranmış kırmızı dolmalık biber
5 adet lavaş
Zeytinyağ
Tuz
Karabiber
Fesleğen
Hardal
Köri tozu
YAPILIŞI:
Bir tavada önce tavuk etini sonra sebzeleri soteleyin. Tuz,fesleğen ve köriyi ekleyin. Lavaşların içerisine peyniri ve hardalı sürün. Hazırladığınız tavuklu harcı üzerine yerleştirin. Rulo yapın. Bir kürdanla tutturun.Önceden ısıtılmış fırında lavaşlar ısınana dek pişirin.Ya da Tost makinesinde üzerleri kızarana dek pişirin.