Çocukluk arkadaşı olan 42 yaşındaki Herman Zapp ile 40 yaşındaki Candelaria Zapp, 1996 yılında evlenmeye ve çocukları olmadan önce özgürce dolaşmak için dünya turuna çıkmaya karar veriyorlar. Bunun üzerine çift, 1928 model bir Graham-Paige Model 610 arabayla 2000 yılında Arjantin’den Alaska’ya doğru yola çıkıyor.



Altı ay olarak planladıkları yolculuktan tam dört yıl sonra ülkeleri Arjentine'e geri dönen Herman ve Candelaria, sadece birkaç hafta evlerinde kalıyor ve seyahat etmenin onlar için artık bir yaşamn tarzı olduğunu hissederek yeniden yollara düşüyor.



Yollarda olmanın aile kurmaya engel olamayacığını düşünen çift, bu sırada aileyi de genişletiyor. Zapp çiftinin her biri ayrı bir ülkede doğan dört çocukları oldu: 12 yaşındaki Pampa Amerika’da; 9 yaşındaki Theue Arjantin’de; 7 yaşındaki Paloma Kanada’da ve 5 yaşındaki Wallaby Avustralya’da doğdu.



Şimdiye kadar 5 kıta ve 50 ülke gezen aile, eski arabalarının maksimum hızı olan saatte 60 kilometreyle ilerleyerek seyahat ediyor. Bilişim tekonolojisi uzmanı olan Herman, bir sorun olduğunda artık arabayı kendisi tamir edebiliyor.



Aile geçimlerini sağlamak için, çeşitli organizasyon ve festivallerde seminerler vererek para kazanıyor. Üstelik ikilinin Spark Your Dream (Hayalini Harekete Geçir) adında bir kitabı da bulunuyor. Ayrıca Candelaria yaptığı resimleri fuarlarda, sergilerde satarak da para kazanıyor.



Arjantin hükümetinin yardımı ve onayıyla çocuklarının evde öğrenim rutinlerini yerine getiren çift, çocuklarının yollarda büyüyerek öğrendikleri şeyleri hiç bir okulda öğrenmelerinin mümkün olmayacağının da altını çiziyor.



“Korkunun sizi ele geçirmesine izin vermeyin; korku kontrolü ele alırsa, hayatınız sizin yanınızdan geçip gider.” diyen Zapp ailesi, hala yollarda macera yaşamaya devam ediyor.

Paraşütle atlayan köpek

Paraşütle atlayan köpek