İngiltere'de yaşayan 38 yaşındaki Claire Embleton, sakız alışkanlığı nedeniyle ameliyat olmak zorunda kalacak. Günde yaklaşık 7 saat sakız çiğnediğini belirten 4 çocuk annesi Embleton, ağzının kenarındaki eklem yerinin zarar görmesi nedeniyle, ağzını 1 santimden daha fazla açamıyor. Eklem yerine metal plakalar yerleştirilmesi gereken kadının,ameliyat sonrasında yüzünde iz kalma riski var.

"SAKIZIN SAĞLIKLI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORDUM"

Sakız çiğnemenin sağlıklı olduğunu düşündüğünü belirten Embleton, özellikle yemeklerden sonra sakız çiğnemesinin dişleri için iyi olduğunu düşündüğü için, doktorlar çenesinin kapasitesinin üzerinde çalıştığını söylediğinde şok olmuş. "Bu bir bağımlılık değil ama alışkanlıktı" diyen Embleton, bazen çenesinden sesler geldiğini ama canı yanmadığı için bu durumu önemsemediğini söylüyor.



ÇENE PROTEZİ YAPILACAK

Bir yıl önce bir anda çenesi kitlenen Claire Embleton'a çene eklemi bozukluğu teşhisi konuldu. Artık hiç sakız çiğneyemeyen Embleton, dinlenme ve ağrıkesiciler ile çenesinin daha iyi olacağını umarak, 6 ay boyunca fizyoterapi gördü ve kalınlaşmış kıkırdak ile yarayı kaldırmak için artroskopi olarak bilinen bir işlem uygulandı. Ancak bu tedavi işe yaramadı. Embleton'un doktoru, çene protezi cerrahisi uygulanabileceğini fakat bu operasyonda kulaklarının altından itibaren boyuna kadar yüzünün yanlarının kesileceğini, hastanede 5 gün kalması gerektiğini ve maalesef ki yüzünde yara izi kalma riskinin olduğunu anlattı. Embleton, "Bu büyük bir ameliyat ve beni çok korkutuyor. Fakat başka şansım varmış gibi hissetmiyorum. Şu an zorlukla konuşuyorum ve zorla bir şeyler yiyorum. Sadece normale geri dönmek istiyorum" dedi.

Çıkarılan kalbi 25 dakika boyunca attı

Çıkarılan kalbi 25 dakika boyunca attı