Malezya Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu'nun yaptığı açıklamada, başsavcılığa fonlar ve bağışlarla ilgili kapsamlı bir rapor sunulduğu belirtildi. Raporda, Başbakan'ın kişisel hesaplarına aktarıldığı görülen 700 milyon doların, 1MDB fonlarından değil, bağışçılardan geldiği açıklandı.

Açıklamada, merkez bankası ve polisin, devlete ait olan 1MalaysiaDevelopment Bhd (1MDB) yatırım şirketiyle ilgili soruşturmalarının devam ettiği bildirildi.

The Wall Street Journal, yaklaşık 1 ay önce 11 milyar dolar borcu olan 1MDB şirketiyle ilgili belgeler bulunduğunu öne sürmüş ve şirkete bağlı ajansların, bankaların ve diğer kuruluşların arasında transfer edilen 700 milyon doların Başbakan Rezak'a ait 5 ayrı hesaba aktarıldığını iddia etmişti.

"İDDİALAR ASILSIZ"

Başbakan Rezak ise, bu iddialarla ilgili hiç bir kanıt olmadığını ve Malezya'nın 29 yıl iktidarda kalan eski Başbakanı Mahathir Muhammed tarafından uydurulduğunu söylemişti. Necip Rezak, Muhammed'in, "Ülkenin demokratik yollarla seçilmiş başbakanını devirmek için siyasi bir sabotaj kampanyası" yürüttüğünü savunmuştu.

MH370'e ait bir parça daha bulundu

MH370'e ait bir parça daha bulundu