Koalisyon hükümetinin kurulmasının ardından,  KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu görevini, yeni başbakan Ömer Kalyoncu'ya devretti.

"İKİ YIL BOYUNCA İYİ İŞLER YAPTIK"
Yorgancıoğlu, törende geçmişe ve geleçeğe yönelik önemli açıklamalarda bulundu. KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu yaptığı açıklamada, görev yaptığı iki yıl boyunca iyi çalışmalar yürüttüklerini dile getirerek, temel yasalara imza attıklarını ve kendi ayakları üzerine duran bir ekonomi yaratmak adına çalışma yaptıklarını belirtti. Görev süresince  iki konuya çok önem verdiğini belirten Yorgancıoğlu, bunlardan birinin uyuşturucuyla mücadele, diğerinin de 200 dönümlük park alanı yaratma projesi olduğuna vurgu yaptı.

KKTC meclisinde gerginlik

KKTC meclisinde gerginlik


'BİR ARAYA GELEMEYEN İKİ PARTİ HÜKÜMET KURDU'
Deneyimlerini yeni başbakan ile paylaşmaya hazır olduğunu ifade eden Yorgancıoğlu, "diliyorum yeni hükümet bu çalışmaları ileri götürecek" diye konuştu. Başbakan Ömer Kalyoncu da yeni hükümetin kurulduğunu ve bir araya gelemeyeceği düşünülen iki siyasi partinin bir araya geldiğini kaydetti.

Doğu Akdeniz’i paylaşım zirvesi

Doğu Akdeniz’i paylaşım zirvesi


"DAHA GÜÇLÜ BİR HÜKÜMET İÇİN"  
Bir gazetecinin "neden UBP ile koalisyon yapmayı tercih ettiniz?" sorusu üzerine Kalyoncu, "daha güçlü bir hükümet daha hızlı ve etkili kararlar alıp, yasalar çıkarabilir" diye yanıtladı.

Yapılan törenin ardından Başbakan Ömer Kalyoncu ile eski Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, birlikte Başbakanlık personeli ile bayramlaştı. Ardından Yorgancıoğlu personele veda etti.