Deniz AYHAN/ANKARA

Türk F-16’larının bir Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından Rus televizyonları, 17-25 Aralık operasyonunda ortaya dökülen tapeleri yayınlamaya başladı. Rusya’da ulusal yayın yapan Russia24 adlı kanalda, dönemin Başbakanı Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen “Para sıfırlama” tapeleri görüntülü biçimde yer aldı.

Erdoğan ve oğlunun konuşmaları bire bir Rusça’ya çevrilerek ekrana getirildi. Haberde 17 Aralık sabahı Erdoğan ve oğlu arasında geçtiği iddia edilen ilk konuşma da yer aldı. İddiaya göre bu tapede Erdoğan oğluna yolsuzluk operasyonunu haber veriyor ve elindeki parayı çıkarmasını söylüyordu.

SÜMEYYE DE VAR


Rus Haber kanallarından Live News Russia ise, Erdoğan ve ailesiyle ilgili yaptığı “Türkiye’de yolsuzluk” başlıklı haberde Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın fotoğrafını yayınlayarak “Erdoğan ve ailesi defalarca dolandırıcılıkla suçlandı” ifadelerini kullandı. Live News ayrıca Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın yeni Enerji Bakanı olduğunu da duyurdu.



Rusya'nın en büyük yayın kuruluşlarından olan Russia Today de Bilal Erdoğan’ın fotoğrafını yayınlayarak, Türkiye'nin IŞİD ile petrol ticareti yaptığını öne süren bir habere yer verdi.