Oyunlarında ve sinema filmlerinde canlandırdığı saf, iyi yürekli "anne" tiplemesi ve kendine has kahkahası ile Türk Sinemasının unutulmaz isimleri arasına yerleşen Adile Naşit için, Oğuzkaan Koleji anasınıfı öğrencilerinin katılımı ile bir anma programı düzenlendi.

Öğrenciler, Türk tiyatro ve sinemasının unutulmaz sanatçısı Adile Naşit’i anarken onu her yönü ile öğrenme fırsatı da buldu.


Rıfat Ilgaz'ın ölümsüz eseri Hababam Sınıfı'ndan uyarlanan filmlerdeki müstahdem "Hafize Ana" karakterinin yanı sıra, Münir Özkul ile oynadığı filmlerdeki "Anne" rolleriyle Türk seyircinin kalbinde taht kuran Adile Naşit 1985'te "Yılın Annesi" seçilmişti.

57 yıllık kısa yaşamına gönüllere taht kuran bir sinema kariyeri sığdıran Naşit, 11 Aralık 1987 yılında aramızdan ayrıldı.


“ KUZUCUKLARIN SENİ  UNUTMADI ADİLE TEYZE!


Uykudan Önce isimli çocuk programıyla birlikte "Masalcı Teyze" diye anılmaya başlanan ve çocuklara "kuzucuklarım" diyerek seslenen Naşit'i kuzucukları hiç unutmadı.

Anaokulu Öğretmeni Sibel Aydın’ın hazırladığı slaytlar ve Masal Dinletisi ile birlikte Türk tiyatro ve sinemasının unutulmaz sanatçısı Adile Naşit’i her yönü ile öğrenme fırsatı bulan öğrenciler, kendi kültürlerinin önemli isimlerini tanımaktan büyük keyif aldılar.