TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen, Türk-İş, TİSK, TBB, HAK-İŞ, TESK, TÜRMOB ve TZOB , bugün terör konulu ortak basın toplantısı düzenledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin birlik ve huzurunu hedef alan kirli bir oyun oynandığını belirterek, "Binlerce yıllık kardeşliğimiz bozulmak isteniyor. Bu tuzağa düşmemek, birliğimizi ve kardeşliğimizi korumak yine bizim elimizde" dedi.

Hisarcıklıoğlu, TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenen basın toplantısında, son dönemlerde yaşanan terör olayları nedeniyle 14 sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütünün ortak açıklamasını okudu.

Türkiye'nin yurtiçi ve yurtdışı kaynaklı terör eylemleri ile karşı karşıya kaldığına dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, bu eylemlerde çok sayıda vatandaşın yaşamını yitirdiğini, asker, polis ve korucuların şehit olduğunu anımsattı.

Yaşanan menfur olayların herkesin yüreğini yaktığını, geleceğe yönelik kaygı duyulmasına neden olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Ülkemizin, birliğimizin ve huzurumuzun hedef alındığı kirli bir oyun oynanıyor. Binlerce yıllık kardeşliğimiz bozulmak isteniyor. Bu tuzağa düşmemek, birliğimizi ve kardeşliğimizi korumak yine bizim elimizde" diye konuştu.

Vatandaşlara sağduyu çağrısı yapan Hisarcıklıoğlu, insanların terör eylemlerine hep birlikte karşı durmaları gerektiğini ifade etti.

"Kökenimiz, kimliğimiz, inancımız ne olursa olsun, 78 milyon hepimiz Türkiye'yiz" diyen Hisarcıklıoğlu, ülkenin çalışan ve üreten kesimi, esnafı, çiftçisi, işçisi, memuru, emeklisi ve girişimcileri olarak ortak paydalarının demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hayatına saygı olduğunun altını çizdi.

- Ay yıldızlı şapkalarla fotoğraf çektirdiler

Basın açıklamasının ardından soruları yanıtlayan Hisarcıklıoğlu, bir soru üzerine 17 Eylül'de gerçekleştirecekleri yürüyüşe herkesi davet ettiklerini, yürüyüşün halka da açık olduğunu belirtti.

Yürüyüşe katılacaklara "Bayrağını al da gel" çağrısı yaptıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Yürüyüşe gelemeyen herkesi evlerinde, iş yerlerinde Türk bayrağını açmaya çağırıyoruz" dedi.

Toplantıda, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen), Türkiye Barolar Birliği (TBB), Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin (TZOB) başkan ve temsilcileri hazır bulundu.

STK ve meslek örgütlerinin temsilcileri, toplantının ardından ay yıldızlı şapkalarla basın mensuplarına poz verdi.