İpek-Koza Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in Kanaltürk televizyonuna canlı yayında bir açıklama yaptı.



Akın İpek, "Milyar dolarlık şirketlere baskın yapıyorsunuz, yatırımcıların aklı karışıyor" dedi. Akın İpek, yurt dışına kaçtığı iddialarıyla ilgili olarak da "şu anda İngiltere’de gece gündüz sondaj yapıyorum. Yurt dışında böyle bir girişim yapan bir şirket, nasıl bilgilerini saklayabilir" dedi.

İşte Akın İpek'in açıklamasından satırbaşları...

Çok duygusal mesajlar, telefonlar aldım. Bugünkü baskın neden oldu biliyor musun üç tane madde. Milyar dolarlık şirketlere baskın yapıyorsunuz, yatırımcıların aklı karışıyor.

Bize Ereğli demir çelikten milyon dolarlık yardım aldığımız iddia ediliyor. Benim bugüne kadar Ereğli Çelik adlı şirketten bir kuruş bile almışlığım yoktur. Uzaktan yakından ilgim yok. Bu 7 milyar dolardan bahsediyorlar. Bu nedir biliyor musun bazen şirketler bazı yatırımlarını açıp kapatırlar. Ama benim böyle bir param yok. Neymiş biliyor musun, bunu MASAK’a bildirmiş miyim bildirmemiş miyim. Benim böyle bir şeyim yok kardeşim.

Eğer bir kuruş yasal olmayan para bulsunlar şirketleri kendilerine hediye edeceğim.



Akın İpek'e gözaltı kararı!

Akın İpek'e gözaltı kararı!


Bu neye benzedi biliyor musun, içinde oturduğunuz evin kapısını girip içeri girmeye benzedi. Masak başkanına da yazılı olarak soracağım. Ben çocuklarımın bile odasına girdiler. Neden girdiniz diye.

Bir kuruş kara para bulsunlar, bir kuruş haksız para bulsunlar, bu parayı kendilerine iade edeceğim, 7 milyar doları kendilerine vereceğim. İnsan haklı olduğu zaman rahat konuşur, haksız ise çekinerek konuşuruz. Şu anda İngiltere’de gece gündüz sondaj yapıyorum. Yurt dışında böyle bir girişim yapan bir şirket, nasıl bilgilerini saklayabilir.

Bir tane kara para bulsunlar, Allah beni kahretsin, bütün parayı kendilerine vereceğim. Bir tek haksız para bulamayacaklar. Beni arayanları nezaketen tek tek teşekkür ediyorum.



Koza-İpek Medya'ya yönelik operasyon dış basında

Koza-İpek Medya'ya yönelik operasyon dış basında


KILIÇDAROĞLU İPEK'İ ARADI

Bu arada Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek’i telefonla aradı. CHP'den yapılan yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun İpek'ten MASAK tarafından şirketlerine yapılan operasyonla ilgili bilgi alarak geçmiş olsun dileklerini ilettiği belirtildi.



Kılıçdaroğlu'ndan İpek'e telefon

Kılıçdaroğlu'ndan İpek'e telefon