Saygı Öztürk

Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri, her yıl ağustos ayında “Zafer Haftası” kutlamaları yapılıyor. Kutlamalar, 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan Büyük Taarruz’u, Yunan Ordusu’nun 30 Ağustos 1922’de kuşatılmasını ve 9 Eylül 1922’de İzmir’de denize dökülerek Anadolu’dan atılmasını anmak amacıyla yapılıyor.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün topraklarımızdan kovduğu düşman, AKP iktidarıyla birlikte 11 yıl önce yeniden topraklarımıza çıktı. Halen İzmir, Aydın ve Muğla il sınırları içinde bulunan 16 ada ve 1 kayalıkta Yunan askerleri bulunuyor, Yunan Bayrağı dalgalanıyor.

HAVADAN DA DENETLEDİ  

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Evangelos Apostolakis ile birlikte 6 Ağustos’ta Aydın il sınırları içinde bulunan Bulamaç Adası’na gitti. Adada bulunan Yunan askerlerini denetleyen Kammenos daha sonra Muğla il sınırları içindeki Kalolimnoz Adası’na geçti.

Kalolimnoz Adası’ndaki Yunan askerlerini de denetleyen Kammenos ve Apostolakis daha sonra adanın civarında bulunan adacıkların üzerinden helikopter ile uçarak bölgeyi havadan denetledi.

“KİMSE DOKUNMUYOR”

Adalarımızla ilgili çalışmalarıyla bilinen Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Albay Ümit Yalım, Zafer Haftası’nda yüreklerimizi yakan manzarayla ilgili olarak SÖZCÜ’ye konuştu. Yalım, şunları söyledi:

“Yunan bakan ve beraberindeki heyetin helikopter ile gittiği Bulamaç ve Kalolimnoz Adaları, 6 millik Türk karasuları içinde ve 2004 yılından bu yana tam 11 yıldır Yunan işgali altında... Yunan Savunma Bakanı’nın içinde olduğu helikopter Türk hava sahasını defalarca ihlal ettiği halde helikoptere hiçbir önleme yapılmıyor. Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu üçlüsü, Türkiye Cumhuriyeti’ne ait 16 ada ve 1 kayalığı alenen Yunanistan’a verdi. Yunanistan bu toprakları kendi mülki/devlet sınırlarına kattı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Zafer Haftası’nı ‘Hezimet Haftası’na dönüştürmüştür. Erdoğan, başkomutanlık sıfatını hukuken ve kanunen kaybetti.”

AKP İKTİDARI SES ÇIKARMADI

İzmir’in Koyun Adası ile Venedik Kayalıkları; Aydın’ın Hurşit, Fornoz, Eşek, Nergizçik, Bulamaç Adaları; Muğla’nın Kalolimnoz, Keçi, Sakarcılar, Koçbaba, Ardacık Adaları ile Girit Adası’nın etrafındaki 5 Türk Adası, 2004 yılından beri Yunan işgali altında... 1549 yılında Kanuni Sultan Süleyman döneminde Türk egemenliğine giren adalar, birçok uluslararası haritada Türkiye’ye ait gösteriliyor. Atatürk ve İsmet İnönü’nün Lozan’da vermediği, İçişleri Bakanı Şükrü Kaya’nın 1936 yılında devletin envanterine kaydettirdiği adalarımız, 2004’te Yunanistan tarafından işgal edilince AKP iktidarı Türkiye-AB üyelik süreci sekteye uğramasın diye ses çıkarmadı. Türkiye Cumhuriyeti, tarihinde ilk ve en büyük toprak kaybını yaşadı.

YUNAN KOMUTANI YANINA ALIP İŞTE BÖYLE TEFTİŞ ETTİ

Yunanistan’da ocak ayında seçimle işbaşına gelen Çipras Hükümeti’nin Savunma Bakanı Kammenos, 6 Ağustos’ta Deniz Kuvvetleri Komutanı ile birlikte Bulamaç ve Kalolimnoz Adaları’nı teftiş etti.