Yavuz ALATAN / ANKARA

Candan Atatürk Orman Çiftliği içindeki süt fabrikasında üretilen süt ürünlerine dikkat çekerek, "Sayıştay da Atatürk Orman Çiftliği'ni inceledi. 8 milyon liralık süt ürünü depolarda görünmüyor. 2 milyon liralık ürünün ise nasıl satıldığı belli değil. Atatürk Orman Çiftliği Genel Müdürü istifa etmelidir" dedi.

Candan, Bülent Arınç'ın "Ankara'yı parsel parsel satmıştır" sözleri üzerine başlayan tartışmalarda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kendisini mahkemeye verdiğini de belirterek, "Bütün Ankaralıları 11 Kasım Günü Ankara Adliyesi'ne bekliyoruz" açıklaması yaptı.

Candan, "Atatürk Orman Çiftliği, Belko'ye kiraladığı 70 bin metrekarelik arazi için yıllık bin 234 lira kira ücreti alıyor. Kiralanan alanlarda ise kalıcı yapılar yapılıyor’’ dedi. AOÇ süt fabrikasında süt yolsuzluğu ortaya çıktığını da öne süren Candan, "Süt ambarı girmiş ambardan çıkışı yok, satışı yok. Süt yolsuzluğu ile ilgili Cumhuriyet savcılığa suç duyurusunda bulunuluyor. Çocuklarımız sütü bile yolsuzluğa bulaşmış durumda" dedi.