Şenol GEZER / İSTANBUL

İstanbul Polisi, şafak vakti, terör örgütleri PKK, IŞİD ve DHKP-C'ye operasyon düzenledi. IŞİD'in "sosyal medya hücresi" çökertildi, DHKP-C'nin azılı militanı yakalandı. Bölücülerin barındığı apartmandan silah ve örgütsel yayınlar çıktı.

Örgütlere nefes aldırmayan İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün (TEM) operasyonları, art arda gerçekleşti. İstanbul Emniyeti'ne (İEM) bağlı diğer operasyonel şubelerin destek verdiği ilk baskın, saat 01.00'da Başakşehir'de düzenlendi. Bölücü terör örgütü PKK militanlarının kaldığı apartmandaki 4 daireye Özel Harekat eşliğinde "eş zamanlı" giren TEM Özel Tim, aranan 1 militanı gözaltına aldı. Dairelerde yapılan aramalarda 1 adet pompalı silah ve örgütsel döküman ele geçirildi.


PARMAK İZİNDEN BULUNDU


İkinci operasyon, saat 04.00'da Maltepe İlçesi'ne bağlı Gülsuyu'nda düzenlendi. Terör örgütü DHKP-C'nin alan hakimiyeti kurmak istediği semtteki 2 hedef adrese, yine eş zamanlı olarak giren TEM Özel Tim, örgüt üyesi Hakkı Y.'yi yakaladı. Sokak eylemlerinin ardından toplanan delillerde parmak izi bulunan 35 yaşındaki militanın bir çok kez gözaltına alındığı öğrenildi. Terörist, sağlık kontrolünün ardından İstanbul TEM Şube'de sorguya alındı.

GENÇLERİ KANDIRIYORLARDI


Son operasyonun adresi Başakşehir, Ataşehir ve Bağcılar oldu. Suriye'den Fransa'ya uzanan çok sayıda ülkede terör estiren ve kanlı saldırılar düzenleyen IŞİD'e yönelik operasyon, saat 06.00'da başladı. Eş zamanlı olarak hedef adreslere giren TEM dedektifleri, internet üzerinden örgüte militan kazandıran Türk uyruklu 4 militanı uykuda yakaladı.

Hücrelerde yapılan aramalarda çatışma bölgelerine gönderilen militanların kimlik dökümlerine ulaşıldı. Yakalanan militanların değişik tarihlerde, yasadışı yollarla Suriye'ye gittiği öğrenildi. Kimlikleri gizli tutulan militanlar sorguya alındı. Operasyonlarda Çevik Kuvvet timleri ve Havacılık Şube'ye bağlı helikopter de görev yaptı.