Erdoğan devreye girdi. Başbakanlık personeline ait 4 konut boşaltıldı. Diğer
214 konut bakımsızlıktan dökülürken, özel ödenekle bu evlerde tadilata başlandı.

Saygı ÖZTÜRK-  Cumhurbaşkanlığı için 1 milyar 370 milyona yapılan sarayla ilgili tartışmalar sürerken, şimdi de sarayın camisiyle ilgili yeni tartışmalar başladı.

TALİMATI ERDOĞAN VERDİ
Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, Atatürk Orman Çiftliği arazisine Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapıldı. Kaçak olarak inşa edilen 1100 küsur odalı Ak Saray’ı külliyeye çevirmek için de hemen yanına Beştepe Millet Camii yapıldı...
Erdoğan’ın yapımını başından sonuna kadar takip ettiği camiye, Ankara Müftlüğü tarafından iki imam, iki müezzin atandı. Şehir merkezine uzak olan camide görevli imam ve müezzinler, kendilerine Millet Camii’ne yakın bir yerden lojman verilmesini talep etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, imamlar için özel olarak devreye girdi.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın o bölgede lojmanı olmadığı için imamlara Başbakanlık lojmanları tahsis edildi. Başbakanlık lojmanlarındaki 4 konut imam ve müezzinler için boşaltıldı.

KONUTLAR HARAP HALDEYDİ

Ancak bu aşamada başka bir sorun ortaya çıktı. Çünkü, Başbakanlık’a ait olan 218 lojmanda oturan personel hâlâ tüpler kullanıyor ve ‘satılacak’ diye konutlarda yıllardır hiçbir tadilat ve onarım yapılmıyordu.


BAŞBAKANLIK PERSONELİ KIRGIN


Bu soruna da yine Cumhurbaşkanı el attı. Cumhurbaşkanlığı bütçesinden, 4 lojmanın yenilenmesi için ödenek çıkarıldı. Başbakanlık personeli, başlangıçta tüm lojmanlarda bakım-onarım yapılacağını beklerken, bunun sadece imam ve müezzinin oturacağı evler için yapıldığını öğrendi. D Blok’ta bulunan 6 ve 10, I Blok’ta 10, J Blok’ta 7 numaralı lojmanın onarımı için 47 bin lira ayrıldı. Bu durum Başbakanlık personeli tarafından yadırgandı, tepkilere neden oldu.

ONARIMINDA SURİYELİLER ÇALIŞTIRILDI



Tadilatta Suriyeli işçilerin de çalıştırıldığı ve bu kişilerin lojmanlarda bulunan bisikletleri çaldıkları iddia edildi. Yapılan araştırmalar sonucu çalınan bisikletler bulundu, ardından Suriyeli işçilerin çalıştırılmasından vazgeçildi.