Foto: DHA


Saygı ÖZTÜRK / ANKARA - DHA


Bitlis'in Tatvan ilçesinde PKK'lı teröristler askeri servis araçlarını hedef aldı. Orduevinin arka kısmında menfeze yerleştirilen bomba uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamada ilk belirlemelere göre 20 asker yaralandı. Askerlerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

BİRLİKLERİNE GİTMEK İÇİN SERVİSLERİNE BİNİYORLARDI!

Olay sabah saat 07.45 sıralarında Tatvan ilçesindeki orduevinin yakınındaki, askeri servis araçlarının ilk durak yeri olan eski askerlik şubesinde meydana geldi.

Van Gölü sahilinde bulunan Saray Mahallesi'ndeki Tatvan Orduevi'nin arkasındaki menfeze PKK'lı teröristler tarafından yerleştirilen bomba, askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamada, ilk belirlemelere göre 20 asker yaralandı. Yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslarla ilçedeki askeri hastane, devlet hastanesi ve özel hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yaralı askerlerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtilerken, bombalı tuzakla saldırı yapan PKK'lı teröristlerin yakalanması için çevrede operasyon başlatıldı.

 




"Teröristlere dokunmayın" açılımının belgesi çıktı


SİİRT'TE BOMBALI MOTOSİKLET YAKALANDI

Öte yandan Siirt'in Kurtalan İlçesi'ne bağlı Beykent Beldesi'nde jandarmanın şüphe üzerine durdurmak istediği motosikletin arkasında oturan kişi atlayıp yaya olarak kaçarken, sürücü ve motosiklet yakalandı. Motosiklet üzerinde yapılan aramada bir otomatik tüfek ile motosiklete monte edilmiş ve tahrip gücü yüksek bomba düzeneği ele geçirildi.

Kurtalan İlçesi'ne bağlı Beykent Beldesi'nden, dün akşam saatlerinde ilçe merkezine doğru gelen sürücüsünün kimliği ve plakası açıklanmayan motosiklet, şüphe üzerine jandarma tarafından durdurulmak istendi. Bunu farkeden motosikletin üzerindeki 2 kişiden biri kaçmayı başarırken, sürücü motosikletle birlikte yakalandı. Yakalanan kişi ve motosiklet üzerinde yapılan aramada, bir otomatik tüfek ile motosiklete bağlı ve tahrip gacü yüksek bomba düzeneği bulundu. Yakalanan kişi sorguyaü alınırken, kaçan kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

ASKERİ BİRLİĞE SALDIRAN PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Kurtalan İlçesi'nde PKK'lı teröristler dün gece Kurtalan Asayiş Komando Komutanlığı'na otomatik tüfeklerle ateş açtı. Açılan ateşe askerlerin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmada 1 PKK'lı terörist öldürülürken, 1'i yaralı olarak ele geçirildi.