Brüksel ziyareti öncesi basın mensuplarının karşısına çıkan Başbakan Davutoğlu, FED'in faiz artırımına ilişkin sorulan soruyu da değerlendirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, FED'in faiz kararı ilgili olarak yaptığı değerlendirmede , "Nihayet FED herkesin merakla beklediği kararını açıkladı. Bu da dünya ekonomisinin birbirine eklemlenmiş olduğunu gösteren bir tablo. FED'in bu kararı aylardır üzerinde tartışılan bir anlamda da dünyadaki uluslararası kurları da etkileyebilecek şekilde bir anlamda beklenti yönetimi tarzında da yürüyen bir süreçti. 0.25 baz artışı beklenen bir gelişmeydi. Piyasaların da genel olarak normal karşıladığı bir tablo ortaya çıktı" dedi. FED kararını açıkladıktan sonra MB Başkanı sayın Başçı ile de konuyu ele aldıklarını kaydeden Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti:

PİYASALARIMIZI ETKİLEYEN OLUMSUZ BİR DURUM DA SÖZ KONUSU DEĞİL

"Zaten cumartesi günü bu konuları kapsamlı bir şekilde ele almıştır. MB daha önce belirlediği bir yol haritası vardı. Açıklanan kararda beklentilerin dışında bir gelişme yok. Piyasalarımızı etkileyen olumsuz bir durum da söz konusu değil. Uluslararası piyasa da dikkatli bir durum var. Karar, bizim en çok öngörülen ve üzerinde düşünülen senaryoydu. MB'nin daha önce açıkladığı yol haritası çerçevesinde çalışmalar sürecek. Piyasalarımızın ve halkımızın tedirgin olmasını gerektirecek herhangi bir durum söz konusu değildir."

DHA