Portekiz'deki temaslarının ardından ABD'nin New York eyaletine 3 günlük bir çalışma ziyareti gerçekleştiren Davutoğlu'nun bu ziyaretinden ABD yönetiminin haberi olmadığı ortaya çıktı. ABD Dışişleri Sözcüsü "Bizim ziyaretten haberimiz yok" dedi.


ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, kendisine yöneltilen bir soru üzerine, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, ABD’ye yapmakta oldukları ziyaretten haberi olmadığını söyledi.

"HABERİMİZ YOK"

Harf, başkent Washington’da düzenlediği günlük basın toplantısında bir gazetecinin, ‘‘Şu sıralarda Türkiye Başbakanı, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, hepsi New York’ta ve iki üç gün orada kalacaklar, başkente gelmeyecekler gibi görünüyor…’’ dedi. Gazeteci sorusunu bitiremeden Harf’in ‘‘Ben duymadım’’ yanıtını verdi. Harf, Türk yetkililerle ayarlanmış bir görüşme olup olmayacağı sorusunu da, ‘‘Kontrol edebilirim. Üzgünüm, ben duymadım ama kontrol edebilirim’’ diye yanıtladı.



BUGÜN BM TEMSİLCİSİ İLE GÖRÜŞECEK

Öte yandan Başbakan Davutoğlu ABD'deki temaslarını sürdürüyor. Davutoğlu bugün de Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüşecek ve basın toplantısı düzenleyecek. Başbakan ayrıca Bank of America Merrill Lynch portföy yatırımcılarıyla öğle yemeğinde bir araya gelecek ve yatırımcı işadamlarını kabul edecek.