Birçok gencin yaşamını yitirdiği yüzlerce insanında yaralandığı Gezi Direnişi eylemlerinde polisi "destan yazmakla" öven Cumhurbaşkanı Erdoğan dünkü kanlı adliye baskını sonrası da ilginç açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan odada bulunan 3 kişinin de hayatını kaybettiği operasyon sonrası polisi tebrik etti.

Bir dizi ziyaret için bulunduğu Ukrayna'da akşam saatlerinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan adliyedeki operasyonu değerlendirdi.

Erdoğan "Ben polisimizin özellikle yaptığı operasyon sebebiyle kendilerini kutluyorum. Çünkü onlar da silah seslerinden sonra can siperane odaya girerek odada gereğini yerine getirmiş oldular. Ailesine geçmiş olsun diyorum savcımızın. Şu anda dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor. Doktor arkadaşlarımız da ellerinden geleni yapıyorlar." dedi. Erdoğan'ın bu açıklamasından saatler sonra savcı Kiraz'ın ölüm haberi geldi. Sosyal medyada da "Cumhurbaşkanı'nın odada bulunan tüm isimlerin hayatını kaybettiği bir operasyon sonrası polisi başarılı gösterme çabası" geniş yanktı buldu.

'Saldırganlar avukat değillerdir'

'Saldırganlar avukat değillerdir'



Dakika dakika operasyon

Dakika dakika operasyon



Savcı şehit düştü

Savcı şehit düştü