ANKARA/SÖZCÜ

Ankara’da paralel yapılanmaya dönük “Fetullah Gülen Terör Örgütü” (FETÖ)  adıyla açılan ilk davada şok tespitler gündeme geldi. Polis fezlekesinde, FETÖ üyelerinin Organize Şube’nin “server” odasını uzaktan kumandalı bomba ile havaya uçurmayı planladıkları belirtildi.

"GİZLİ BELGELER ÇALINDI"

Organize Şubeye ait 06 BK 5281 plakalı sivil ekip otosunun geçen yıl içerisinde gizli araştırma evrakları ve malzemeleriyle birlikte çalınmasıyla başlayan soruşturma kapsamında 33 şüphelinin ifadesi alındı. Fezlekede, açığa alınan eski Organize Şube Müdürü O.Ş.K. ifadesi alınamayan şüpheli olarak yer aldı.

"ABİLERİN ABİSİ"

Polis memuru S.A.’nın tutuklandığı operasyonda organize suç örgütü liderliğinden cezaevinde yatan Kadir İ.’nin ifadeleri şok etkisi yarattı. Ekip otosunu Kadir İ.’ye çaldırtan polis memuru S.A. emniyet ifadesinde, Dr. N.A.’nın cemaat içinde “abilerin abisi” konumunda olduğunu ve onun verdiği talimatlarının tüm birimlerce uygulandığını iddia etti.

HİMMET PARASI!

Cemaat yapılanması içerisinde bulunan memurlardan ve amirlerden aylık olarak “himmet” adı altında 200-500 TL arasında paranın sürekli toplandığını öne süren S.A, ekip otosunu Organize Şube’nin başarılı olmaması ve yapılan soruşturmalardan suç örgütlerinin bilgisinin olması için çaldırdığını itiraf etti.

"BENDEN BOMBA İSTEDİ"

İçinde 3 çelik yelek, polis yeleği-şapkası, araç içi kamera aparatı, navigasyon cihazı, biber gazı ile polis montu bulunan aracı çalan suç örgütü lideri Kadir İ. Savcı’ya verdiği ifadede, polis S.A.’nın kendisinden uzaktan kumandalı bomba temin etmesini istediğini söyledi. S.A’ya bomba ile ne yapacağını sorduğunda, “Devlete ait bir birimde bir server odasını patlatacağını, bu odadaki bilgilerin kimsenin eline geçmemesi gerektiğini” söylediğini iddia eden Kadir İ. şunları anlattı:

"AJANLAR HER YERE SIZDI"

“Ona böyle bir bombayı temin edemeyeceğimi söyledim. S.A. bana devletin paralel yapılanmaya karşı operasyon yapacağını, operasyonun muhatabı kişilere haber vermemizi ve onların mağdur edilmemesi gerektiğini ifade etti. S.A. ile görüştüğümde çeşitli ajanların devlet kurumlarına sızdığını, devletin tehlikede olduğunu, bu ajanların devlete zarar verdiğini ve cemaat mensuplarını koruyucu tedbirler geliştirmeleri gerektiğini söyledi”

MUHBİRLİK ÇELİŞKİSİ!

Örgüt üyeleri arasındaki görüşmelerin HTS kayıtlarıyla ortaya konulduğu fezlekede, başkomiser D.Y. ile komiser Ö.A.’nın çelişkili ifadeleri dikkat çekti. Ö.A. ifadesinde görüşmediği Kadir İ.’ye “muhbirlik” teklifinde bulunduklarını söyledi. D.Y’nin. ise muhbirlik için Ö.A. ile birlikte Kadir İ.’yle görüştüklerini ifade etti. Fezlekede, “Şüpheli Kadir İ.’nin 2 yıl boyunca aranan, polisle çatışmaya giren bir şahıs olduğunu, güvenilmeyen şahıs olduğunu belirtmiş olmasına rağmen böyle bir kişiye muhbirlik teklif etmeleri çelişki” denildi.

ORGANİK BAĞIM YOK

Polis S.A. tarafından cemaatin Ankara Emniyeti’ndeki ‘abisi’ olmakla suçlanan Polis Müdürü Arif C., hukuki literatürde böyle bir terör örgütüne rastlamadığını belirterek, “Eğer kastettiğiniz Amerika’da ikamet eden Fetullah Gülen ise kendisi ile herhangi bir organik ve ya in organik bir bağlantım bulunmamaktadır” dedi.

ÖRGÜTÜ AKTİF KILMAK!

Fezlekede, ekip otosunun Dr. N.A.’nın talimatı üzerine çalındığı ileri sürülerek şu tespit yapıldı:

“17 Aralık sürecinde Organize Şube’den tayin edilen bu örgüt mensuplarının görev yaptıkları zamanlara ait usulsüzlüklerinin ve suçlarının ortaya çıkmasını engellemek, örgütü tekrar ülkede aktif hale getirmenin amaçlandığı anlaşılmıştır. FETÖ Terör Örgütü faaliyeti kapsamında Şubenin yürüttüğü araştırma/soruşturma evraklarının, çelik yelek ve polis telsizinin çalınarak suç gruplarına verilmesinin amacının Fetullah Gülen Terör Örgütüne mensup örgüt yönetici ve üyelerinin talimatı ile 17 Aralık sonrasında örgüt faaliyetlerinin deşifre edilmesinin önlenmesi için gerekirse Organize Suçlarla Mücadele Şube’sinin dijital arşivi olan server odasının dahi uzaktan kumandalı bomba ile patlatılması için bomba temin edilmeye çalışıldığı saptanmıştır.”

Kutsal Kitap! Kırmızı Kitap!

Kutsal Kitap! Kırmızı Kitap!