Fuat Avni, Erdoğan'ın AKP'den tasviye edilmek istendiğini ve bu yüzden de Davutoğlu'nu sıkı takibe aldığını iddia etti. Fuat Avni, partiye dönmek isteyen 'üç dönemliklerin' ise Gül'ün adamları olduğundan Erdoğan tarafından geri dönüşlerine izin verilmediğini yazdı. Koalisyon konusunda, Davutoğlu'nun olumlu baktığını ancak Erdoğan'nın 'erken seçim' propagandası başlatacağını ve koalisyonu istemediğini iddia etti. Davutoğlu'nun Süleyman Soylu ve ekibini partiden ihraç etmek istediği de Avni'nin iddiaları arasında...

İşte Fuat Avni'nin tweetleri;

1. Y..., diğer partileri karıştırmaya devam ediyor. Celal Doğan Kaçak Saray'a yine çağrıldı. Satın alınabilecek vekiller konuşuluyor.

2.MİT'in raporlarına göre hareket edilerek her partinin içinde kimler satın alınabilir çalışması yürütülüyor. Avanelerin tek işi şimdilik bu...

3. MİT tarafından bazı vekillerin özel hayatları didik didik edilmiş ve şantajlık malzemeler biriktirilmiş. Gerektiğinde devreye sokulacak.

4. Y...'e hangi partiden kimlerle görüşeceğinin listesi verildi. Saray'a tek tek çağrılacaklar. Davutoğlu'nun bilmediği pazarlıklar dönüyor.

5. Davutoğlu'nun koalisyon isteğine karşı Y..., sürekli Suriye ile savaş kozunu canlı tutuyor.

6. Y...'in tek derdi erken seçim. Tekrar seçim sloganıyla yeni bir propaganda başlatacaklar.

7. Parti teşkilatı kaynıyor. Eski teşkilatçı Ekrem Erdem'in tek derdi Soylu'nun ve ekibinin tasfiyesi.

8. Seçime Soylu'nun kendi partisinden getirip teşkilata soktuğu adamlarla gitmek istemiyorlar. Davutoğlu, Soylu'yu teşkilattan almak istiyor.

9. Y..., partiyle bağını kopartmamak için Akdoğan ile sürekli irtibat halinde. Akdoğan, Davutoğlu ve ekibinin her adımını takip ettiriyor.

10. Üç dönemliklerin tek düşündükleri geri dönmek. Y... onları Gül'ün adamları olarak mimlemiş ve 'Asla dönemeyecekler' dedi.

11. Y..., 'Beni partiden tasfiye edecekler' diye korkularını paranoyakça dile getiriyor. Her gelişme onu biraz daha korkutuyor.