ANKARA - SÖZCÜ

Ankara'daki içme suyunda, zehirli maddeler olduğu yönünde rapor hazırlayan ve Melih Gökçek tarafından ''İftira'' iddiasıyla mahkemeye verilen doktorun, davayı kazanmasının ardından Gökçek'e 2. darbe geldi.

Zehirli şebeke suyu konusunda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek ile tartışmaya giren ve ''Kaçak su kullandığı'' iddia edilen CHP Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka hakkındaki soruşturma da, takipsizlikle sonuçlandı.

SU CEZASI VERMİŞTİ

Gökçek'in Nazlıaka hakkındaki ''Kaçak su'' iddiası doğru çıkmadı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ''Herhangi bir delil olmadığına'' karar verdi. Gökçek, ASKİ aracılığı ile Nazlıaka'nın oturduğu siteye  749 bin 605 lira ''Kaçak Su'' cezası vermişti.

Geçen hafta da Anayasa Mahkemesi, Ankara'ya Kızılırmak’tan verilen içme suyunda, zehirli maddeler ve arsenik olduğu yönünde rapor hazırlayan ve Melih Gökçek tarafından ''İftira-Hakaret'' iddiasıyla mahkemeye verilen doktoru ''Haklı'' bulmuştu. AYM, Gökçek'in 7 bin lira tazminata mahkum ettirdiği uzman radyasyon onkolojisi uzmanı Ali Rıza Üçer hakkındaki kararı ortadan kaldırmıştı.