AKP Samsun Milletvekili Ahmet Yeni ve eşi Emine Yeni adına yapılacak olan Emine Yeni-Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin imza töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Allah hayrınızı kabul etsin. Ne mutlu size. Siz de sanmayın milletvekilliği öyle çok paralı maralı iş değildir. Milletvekili olduğunuzda sanırsınız ki, çok parası marası olur. Milletvekilleri ay sonunu zor getirir, onu da söyleyeyim. Bu hayır işi paranın çokluğundan değil, gönlün çokluğundan. Allah nice paraları var, çuvallara sığmıyor ama hayır nasip etmiyor. Allah hepimize hayır nasip etsin. O yüzden Ahmet Yeni ve eşi Emine Yeni'yi tebrik ediyorum" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZ ÇOK FALAKA YEDİLER"

Törende kendisini dinleyen gençlere de seslenen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Türkiye münevver insan problemi eksikliği yaşıyor. Nereden çıkacak bu sizler olacaksınız. Tabi sizler şanslısınız. Bizim de çocuklarımız çok falaka yediler, çok cop yediler, çok karakolda kaldılar azap çektiler. Sizin gibi oturup o kıyafetleri ile okuyamadılar bizim çocuklarımız. Bir kuşak kaybettik. Zaten her 10-15 senede bir böyle bir afetle muhatap oluruz. 12 Eylül'de Türkiye'nin en güzel insanları ama sağcısı ama solcusu neyse o geçlerimizi kaybettik. Tıpkı 'ölümden çok zulümler gördük? diye bağırarak şiirler ve ağıt yaktığı dönemleri yaşadık biz. Benim çocuklarım dahil. Siz şanslısınız. Kader sizlere güldü. Artık Türkiye'de özgürlük var. Kim nasıl giyinmek istiyorsa, nasıl okumak istiyorsa, hangi kıyafetle okumak istiyorsa okusun kardeşim" dedi.

MİLLETVEKİLİ NE KADAR MAAŞ ALIYOR

2015 yılı için milletvekilleri son yapılan zamla birlikte yaklaşık olarak 15 bin lira maaş alıyor. Halen görevdeki 536 milletvekilinden yaklaşık 400'ü, aynı zamanda emekli aylığı da alıyor. Emekli aylığı almakta iken çalışmaya devam eden milletvekilinin eline geçen aylık para 23 bin 200 lira.