[caption id="attachment_961507" align="alignleft" width="670"] FOTO:DHA/Arşiv[/caption]

Saygı ÖZTÜRK/ANKARA

Araçların mühürlenmesinde kullanılan 1600 mührün de Doğubayazıt Gümrük Müdürlüğü’nden çalındığı ortaya çıktı. Böylece TIR’larda mal değişiminin yapılabileceğini belirten yetkililer,gümrükçülerin Güneydoğu’da baskı altında tutulduğunu söylediler.

Personeli bölücü terör örgütü tarafından kaçırılan ve güvenlik zafiyeti nedeniyle kapatılan Van-Kapıköy ve Hakkari-Üzümlü, Esendere  gümrük kapıları, hiçbir önlem alınmadan, AKP’ye oy kazandırmak amacıyla Pazartesi günü yeniden açılacak. Can güvenliği nedeniyle gümrük kapılarından ayrılmak isteyen personel arasında da ayrım yapıldığı, AKP’li milletvekillerine ulaşanların tayinlerini usulsüz olarak yaptırdıkları da ortaya çıktı.

"CAN GÜVENLİĞİ YOK"

Sınır kapılarında, eskiye göre hiçbir düzenleme ve güvenlik önlemi olmadan kapıların açılmak istendiğini belirten Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, “personelin geliş-gidişlerinde koruma verilmesini talep ettik. Lojmanlarda kalan personelimizin de koruma alıtnad tutulmasını istedik. Bunlar yapılmadan personelimizin gümrüğe gitmemesini istedik” dedi.

Üzümlü gümrük müdürlüğünde çalışan 10 kişi 10 Ağustos’ta, Kapıköy gümrüğünde çalışanlardan ise 11’i 25 Ağustos’ta terör örgütü tarafından kaçırılmıştı. Esendere Gümrük Müdürlüğü görevlilerine de kapıdan ayrılmaları, aksi halde kendilerine zarar verileceği tehdidinde bulunulmuştu.

AKP’nin önemli bir önlem almadan sınır kapılarını yeniden açma kararı memurlar arasında da tepki yarattı. Gümrük görevlileri arasında AKP’lmilere ulaşanlar tayinlerini güvenli bölgelere yaptırırken, diğerleri ise korumasız bir biçimde göreve gitmeye zorlanıyor.

MAL DEĞİŞTİRMEK İÇİN ÇALDILAR!

Doğubayazıt Gümrük Müdürlüğü’nde de yeni skandal ortaya çıkarıldı. Daha önce bilgisayarları, hard diskleri, kamera sistemleri çalınan, diğer aletleri kullanılmaz hale getirilen gümrükte, 1600 civarında mührün de çalındığı anlaşıldı. Doğubayazıt Gümrük Müdürlüğü yetkilileri bu konuda “konuşmak istemediklerini” söylediler. Mal yüklendikten sonra mühürlenen kapıların açılıp mal değişimi yapıldıktan sonra mühürlenebileceği bildirildi.