Şenol GEZER-İSTANBUL

İstanbul Polisi, dünyanın dört bir yanında vahşetlere imza atan ve milyonlarca insanı evsiz bırakan tekfirci IŞİD'e yönelik 4 ilde operasyon düzenledi. Hedef adreslerde, bayraklar, pompalı silah ve bol miktarda mermi ele geçirildi.

Selefi (Vahabi) inanca göre dünyanın bir çok ülkesinde yapılanan ve kısa adı IŞİD olan Irak Şam İslam Devleti adlı örgüte yönelik operasyonu İstanbul Emniyeti'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, gerçekleştirdi. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden elde edilen bilgileri değerlendiren TEM timleri, şafak vakti harekete geçti. İstanbul merkezli Kocaeli, Şanlıurfa ve Mersin'de "eş zamanlı" baskınlar düzenleyen TEM Özel Tim, 21 kişiyi gözaltına aldı. IŞİD'e lojistik destek veren hücrelerde arama yapan dedektifler, örgüte ait bayraklar, bol miktarda mermi, pasaportlar, pompalı tüfekler ele geçirdi. Hücrelerde "eylem taktikleri" içeren dökümanlar da bulundu.



YÜZLERCE POLİS KATILDI

Özel Harekat, Çevik Kuvvet, Havacılık Şube'de görevli 730 polisin destek verdiği baskınların İstanbul ayağında, Sultangazi, Pendik, Tuzla. Ümraniye, Bağcılar ve Gaziosmanpaşa'nın da bulunduğu 13 ilçe yer aldı. Militanlarının beynini, "Türkiye'de bir avuç Müslüman var" felsefesiyle yıkayan IŞİD'e bir ayda ikinci operasyonu düzenleyen TEM ekipleri, adreslerde bulunamayan 5 militanın peşine düştü.

LOJİSTİK DESTEK HÜCRELERİ

Gözaltına alınan şüphelilerin örgüte katılmak için çeşitli Avrupa ilçelerinden Türkiye'ye gelen gönüllüleri, aşama aşama Suriye'ye geçirdikleri belirlendi. Ummadıkları bir anda kasklı, çeşil yelekli timleri karşılarında bulan radikal dinci örgüt yandaşları, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrollerinin ardından Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alındı. Baskınların ara vermeden devam edeceği öğrenildi.



İKİ HAFTADA İKİNCİ BASKIN

İstanbul Polisi'nin terör örgütüne yönelik ilk operasyonu ise 27 Haziran tarihinde gerçekleşti. Pendik, Bağcılar, Esenler, Sultanbeyli, Esenyurt ve Sultangazi ilçelerinde önceden belirlenen çok sayıda adrese "eş zamanlı" olarak giren TEM ÖZEL TİM, eyleme hazırlanan 5 şüpheliyi gözaltına almıştı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda döküman ile elektronik veriye el konulmuştu.

İstanbul'daki IŞİD operasyonları hızlandı!

İstanbul'daki IŞİD operasyonları hızlandı!



Polisten

Polisten "ramazan" denetimi