YALOVA’da konuşan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “AKP ile kesinlikle koalisyon yapmayız. CHP ile koalisyon yapmayı oturup konuşabiliriz” sözlerine yanıt vererek, “Koalisyon kurma gibi bir düşüncemiz yok. Hedefimiz tek başına iktidar olmaktır” dedi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova Belediye Başkanı CHP’li Vefa Salman ve partililer tarafından karşılanan Hamzaçebi, seçim irtibat ofisinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın koalisyon kurmak için “CHP ile koalisyon yapmayı oturup konuşabiliriz” sözleri sorulan Hamzaçebi, “Biz koalisyon kurmak üzerine değil tek başına hükümet olmak üzere yola çıktık. Böyle bir düşüncemiz yok. Ne HDP ile ne herhangi bir siyasi partiyle koalisyon kurma gibi bir düşüncemiz yok. Hedefimiz tek başına iktidar olmaktır. CHP’nin yükselişini görenler CHP ile irtibat veya ona koalisyon kurma yarışına girmiş durumdalar. Biz bunların hiçbirine bakmıyoruz, yolumuza devam ediyoruz. Bugün Yalova’dayız. Yarın bir başka yerdeyiz. Türkiye’de adım adım CHP iktidarı gelmektedir. Biz CHP iktidarına hazırız, Türkiye de buna hazır olsun” dedi.

Demirtaş'tan koalisyon açıklaması

Demirtaş'tan koalisyon açıklaması


“ERDOĞAN’IN DİLİNİN AYARI BOZULMUŞ”

Altın kaplama klozet tartışmalarına da değinen Hamzaçebi, “İktidarın kaybetme psikolojisi var. Adalet ve Kalkınma Partisi hükümeti kaybediyor. Tek başına iktidar olma çoğunluğu yok artık. 276’nın altına inmiş durumda. Bu nedenle Erdoğan’ın dilinin ayarı bozulmuş, ölçüsü bozulmuş. Genel Başkanımız çok güzel bir cevap verdi kendisine. Cezai ehliyeti yok. Cezai ehliyeti olmayan bir insana cevap vermek doğru değil, onu muhatap almak doğru değil. Biz onu muhatap almıyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Vefa Salman, Hamzaçebi’ye Yürüyen Köşk motifli çini tabak hediye etti. Ardından Hamzaçebi ve partililer, Yalova’da yürüyüş gerçekleştirdi.

DHA