Sabah saatlerinde bir Rus savaş uçağının sınırlarımızı ihlal etmesinin üzerinden saatler bile geçmeden Suriye sınırda yine hareketli anlar yaşandı. Kime ait olduğu belli olmayan MIG-29 uçakları F-16'larımıza kilitlendi.

Genelkurmay başkanlığı, Suriye sınırında kimliği belirlenemeyen MIG uçaklarının Türk F-16'larını taciz ettiğini açıkladı. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada; "2 adet F-16 uçağımız milliyeti tespit edilemeyen MIG-29 uçağı tarafından toplam 5 dakika 40 saniye boyunca radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edilmiştir" denildi.

İŞTE GENELKLUMAY'DAN YAPILAN AÇIKLAMA

"10 adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir. Bu görev esnasında, iki adet F-16 uçağımız, milliyeti tespit edilemeyen MIG-29 uçağı tarafından toplam beş dakika 40 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edilmiştir."

MIG 29'LARI RUS ORDUSU KULLANIYOR

MIG 29 tipi savaş uçaklarını Rus ordusu kullanıyor. Ancak Suriye'nin elinde de aynı model uçaklardan olduğu biliniyor.

CUMARTESİ GÜNÜ DE İHLAL OLMUŞTU!

3 Ekim günü de Rusya'ya ait bir savaş uçağı, Hatay sınırında Türk hava sahasını ihlal etmişti.

Sınırda Türk uçaklarına taciz

Sınırda Türk uçaklarına taciz


NAVİGASYON HATASI DEMİŞLERDİ!

Sabah saatlerindeki Rus uçağının tacizi sonrası Dışişleri Bakanlığı Rusya'ya yönelik sert bir açıklama yapmış, Moskova ise "Uçağımızın navigasyonunda sorun oldu. İhlal o yüzden" özetinde bir yanıt vermişti.