Habip ATAM/İSTANBUL

İstanbul Polisi, 2007 yılında, Türk Sinaması’nda “Sezercik” olarak ün yapan Sezer İnanoğlu’nun evinde ve Bodrum’daki yazlığına operasyon düzenledi. İhbar üzerine yapılan baskında, bir miktar uyuşturucu ve 2 Kaleşnikof marka silah ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler üzerine, İnanoğlu hakkında yakalama kararı çıkarıldı.  Polisin aramalara rağmen bulamadığı İnanoğlu, 24 Ocak 2007’de trafik uygulamasına takıldı. Sezer İnanoğlu çatışmaya girerek kaçarken, Şile’de Jandarma ekiplerince yakalandı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan İnanoğlu, 6 ay ceza evinde kaldıktan sonra, serbest bırakıldı. İnanoğlu, tutuksuz devam eden yargılamada, 5 yıl 10 ay ceza aldı.

FOTO:DHA/Arşiv


“Vahim olan silahları satın almak ve taşımak” suçlamasıyla alınan ceza hükmü 2 ay önce Yargıtayca da onaylandı. Kararın kesinleşmesinin ardından her yerde aranan Sezer İnanoğlu, dün İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalandı.

Aranan Şahıslar Büro Amirliği’nce Beykoz’da gözaltına alınan İnanoğlu, adliyeye götürüldü. Hüküm yüzüne okunan Sezer İnanoğlu cezaevine teslim edildi.