Saygı ÖZTÜRK / ANKARA

Tuğrul Türkeş “Önce ülkem ve milletim daha sonra partim gelir. Devletin menfaatlerini her şeyin üstünde tutan birisiyim. Bu aşamada bakanlığı kabul etmem, vatan görevidir”

Hükümeti kurmakla görevlendirilen Ahmet Davutoğlu’nun bakanlık teklifini kabul eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’e MHP’de tepkiler devam ederken; Türkeş, SÖZCÜ’ye “Bakanlık görevini kabul etmem vatan görevidir. Bakanlığı kabul etmemden dolayı yüz kişiden doksanı destek verirken ancak 10’u hakaret ediyor. Ben dik duruş sergiledim” dedi.

Görev alması MHP’de kıyamet kopartan Tuğrul Türkeş’le ilgili değişik iddialar da gündeme getirildi. Bir milyon dolar borcu olduğu, oğluna dörtyüz bin liraya otomobil aldığı, Erdoğan’dan gelecek seçimler için vaat aldığı, dışişleri konutuna gidip geldiğine ilişkin görüntüler bulunduğu öne sürüldü. Bu iddialara Türkeş şu karşılığı verdi:

Piyasaya ve devlete bırakın bir milyon doları, bir lira bile borcum yok. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmem söz konusu değil. Oğluma otomobil de almadım. Dışişleri konutuna girip çıkmadım. Tek doğru olan seçim zamanı 60 bin liraya bir otomobil aldığım, çok benzin yaktığı için bunu 50 bin liraya sattığımdır. Buna makam şoförüm de tanıktır” dedi.

PARTİMDEN AYRILMADIM

Bakanlığı kabul eden Türkeş’in MHP’den ayrıldığı da gündeme getirildi. Ayrıca partiden tedbirli olarak ihracı da söz konusu. Bu konuda Türkeş şunları söyledi: “Ben partim olan MHP’den istifa etmedim. İstifa etmem de söz konusu değil. Ayrıca beni MHP’den ihraç da edemezler. Benim görev almam bir Anayasal hükümdür. Anayasa’nın 114 ve 116. Maddeleri gayet açık. Hükümeti kurmakla görevlendirilen Davutoğlu’na yazdığım cevapta da bunu açıkladım”

ÖNCE ÜLKEM VE MİLLETİM

Hükümeti kurmakla görevlendirilen Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu’na bakanlık görevini kabul edişiyle ilgili gönderdiği mektubu da SÖZCÜ’ye açıklayan Ankara Milletvekili Türkeş, “Bakanlık teklifinin Anayasal hükümlülük olduğu bilincindeyim. Önce ülkem ve milletim daha sonra partim ve ben gelirim. Devletin menfaatlerini her şeyden üstün tutma geleneğinden gelen bir ailenin de mensubuyum. Bundan dolayı bunu bir vatan görevi olarak kabul ediyorum.

MHP ADAY YAPMAYABİLİR

Bakanlık önerisini kabul etmemden sonra beni ihraç edemezler, ama genel başkan yardımcılığından alabilirler, gelecek seçimde milletvekili yapmayabilirler. Ben vatan görevi olarak gördüğüm için bu görevi kabul ettim. Milletvekili olmak da şart değil. Kenara çekilmeyi de bilirim.  MHP’lilerin büyük bir bölümünden böyle dik bir duruş sergilediğim için destek ve tebrik mesajları geliyor. Ama yüzde 10’u ağır hakaret ve küfürler ediyor”