KAMİL ELİBOL/ANKARA

Devlet eski Bakanı ve MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başkanlık sistemi ısrarını “Siyasi ve kişisel hırsıyla tek adam yönetimini 2023’e kadar devam ettirmek” diye tanımladı.

Bal, “Yeni Anayasa Beklentisi, Yeni Ufuklar mı? Yeni Bedeller mi?” adlı kitap yayınladı. MHP Lideri Devlet Bahçeli ile son şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na ithaf edilen kitapta; yeni Anayasa beklentisi, Türk vatandaşlığı ve Kürtçenin eğitim dili olamayacağına ilişkin tespitler yer aldı.

TEK ADAM YÖNETİMİ

Bal kitabında, ‘’AKP’nin demokratik meşruiyeti olmayan ve haklı sebebe dayanmayan’’ çabaları ve amacını da şöyle açıkladı:

-Tayyip Erdoğan’ın engelleyemediği siyasi ve kişisel hırsıyla tek adam yönetimini kendi hesabına göre 2023 yılına kadar devam ettirmek.

-Buna paralel olarak, 12 yılda yarattığı korku ve baskı üzerine Yeni Türkiye lafı altında Türkiye Cumhuriyeti’ni Parti devletine dönüştürmek

-Büyük Ortadoğu Projesi kapsamındaki coğrafya yeniden şekillendirilirken Türkiye’yi başkanlık sistemi ile istikrarsızlığa ve kargaşaya sürüklemek isteyen küresel güçlerle işbirliği yapmak.