Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi gönderildi.

27 yıldan beri faaliyet gösteren, Avrasya Tüp Geçidi Projesi kapsamında 12 Mart tarihinde boşaltılan Kumkapı'daki eski Balık Hali'nde aksaş saatlerinde yangın çıktı. Bir anda büyüyen alevler itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışması sonucu söndürüldü.



ÇATIDAN BAŞLADI
Yangının büyümesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yoğun trafik nedeni ile itfaiye ekipleri Balık Hali'ne ulaşmakta güçlük çekti. Bu arada, alevler halin büyük bölümünü sardı.

Olay yerine gelen Bakırköy, Şişli, Eminönü, Beyoğlu, Balat, Bayrampaşa ve Başakşehir itfaiye ekipleri yangın merdiveni ile alevlere müdahale etti. Ekipler, yangını yaklaşık 1 saatte kontrol altına alabildi.  Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

HAL, GÜRPINAR'A TAŞINACAK

1988'den bu yana Kumkapı'da faaliyet gösteren 36 balık tezgahı ve restoran 12 Mart'ta boşaltılmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kiracısı olarak yıllardır Kumkapı'da faaliyet gösteren balıkçılar, geçici olarak Samatya'ya taşınmıştı. Kumkapı balıkçıları, halen inşaatı devam eden toplam 200 bin metrekarelik alan üzerine kurulu Gürpınar Su Ürünleri Hali'ne geçecek.