Çorum merkezde cemaate yakınlığıyla bilinen 2 kolej ve 2 dershaneye sabah saatlerinde eş zamanlı baskın yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri ile Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri ve maliye ekipleri, Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda okul ve dershanelerde inceleme yaptı. Polis ve maliye ekiplerinin, vergi usul kanununa muhalefet iddiasıyla, kurumlardaki bilgisayar ve fatura kayıtlarını incelediği öğrenildi.

GÖAZLTI YOK, İNCELEME VAR

Operasyonda gözaltı yapılmadığı, defterler ve bilgisayarların incelendiği bildirildi. Ekipler yaptıkları incelemede söz konusun eğitim kurumlarında vergi kanununa muhalefet suçu olup olmadığını araştırıyor.

İnceleme yapılan okulun Müdürü Şeref Aydur, baskına tepki gösterdi. İncelemenin devam ettiği sırada dışarıda bekleyen basın mensuplarını açıklama yapan Aydur, "Biz bir eğitim kurumuyuz. Burası bir okul. Çorum’daki saygın ailelerin çocuklarını emanet ettiği bir okul. Ama bugün sözde ve uydurma bir terör örgütü yaftasıyla okulumuza bir baskınla gelindi" dedi.