Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) günlük hayatımızdaki yiyeceklerin içerisinde olabilecek böcek parçaları, kemirgen pislikleri veya diğer midenizi bulandıracak haşaratların oranını belirledi.


Üstelik bu rakamlar FDA'ya göre çok normal... Ancak Türkiye'de durum böyle değil. Türkiye Gıda ve İçecek Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Ersin Taranoğlu, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'nin bütün gıda üretiminde bu tür bulaşmalara belli oranda izin veriyor olmasına karşın Türk mevzuatında böyle bir durumun kabul edilmediğine dikkat çekti.

Türkiye'nin önde gelen gıda ve içecek şirketlerinin üye olduğu 26 Derneğin çatı örgütü olan Federasyon adına açıklama yapan Taranoğlu, "Türkiye'de bütün gıda ve içecek üretimi 17 Aralık 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 'Gıda Hijyeni Yönetmeliğine' göre yapılmaktadır. Bu yönetmeliğin Gıdalara Uygulanabilen Hükümler başlıklı 18.maddesinde ise bu tür bulaşmalara kesinlikle izin verilmediği hükme bağlanmıştır. Bu nedenle halkımızın Türkiye'de üretilen gıda ve içecekler konusunda içi rahat olsun" dedi.