Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim programlarının kolay bir şekilde erişilebilir duruma gelmesi ve öğrenciler hakkında bilgi almak isteyen velilerin internet üzerinden belirtilen işlemleri yapabilmesi amacıyla e okul adı ile bir program kurulmuştur. Online olarak cep telefonları ve bilgisayarlar aracılığıyla ulaşılabilecek olan e okul sayesinde öğrenci ve eğitim hayatındaki tüm bilgilere ulaşılması ve bilgi sağlanması mümkündür. Sunulan bu hizmet kısa bir süre içerisinde popüler duruma gelmiş ve eğitim alanındaki en çok kullanılan programlardan birisi olmuştur. Bu açıdan İlköğretim ve diğer eğitim kademelerinde öğrencisi olan veliler online olarak yapacakları işlemler ile birlikte gerekli bilgileri sağlayabilir.

E okul üzerinden öğrenilecek bilgiler dahilinde takdir teşekkür hesaplama gibi işlemler de yapılabilir. E Okul takdir teşekkür hesaplama işlemleri için öğrenci ya da velilerin ilk olarak ders notlarını öğrenmesi gerekir. E okul sistemine giriş yaptıktan sonra menü üzerinden yapılacak seçim ile birlikte güncel ders notları görülebilir. Takdir teşekkür hesaplama işlemlerinde ders notları üzerinden bilgi sağlanabilir. Takdir teşekkür hesaplama işlemlerinde tüm ders notlarının toplanarak ders sayısına bölünmesi gerekmektedir. İşlem sonrasında çıkan sonucun 85’ten daha yüksek olması halinde öğrenciler takdir alacak 85’ten daha küçük ve 80’den daha yüksek ise teşekkür alınacaktır.

Yapılacak olan hesaplamalar sonrasında bir öğrencinin eğitim dönemi sonunda takdir mi yoksa teşekkür mü alacağı kolay bir şekilde saptanabilir. Yapılacak e okul takdir teşekkür hesaplama işlemlerinde en önemli nokta ders notlarının kesinleşmiş olmasıdır.  Takdir ve teşekkür hesaplama işlemlerinin dışında veli ve öğrenciler ders notları ile ilgili tüm konularda online olarak bilgi sağlayabilmektedir. E okul aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan hizmetler hem güncel hem de resmi bilgilerin öğrenilmesini sağladığı için yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Özellikle yazılı dönemlerinin ardından notların açıklandığı e okul sayesinde öğrencilerin sınavlardan kaç aldığı kolay bir şekilde öğrenilebilir.