iOS 9 bu akşamdan itibaren Apple mobil cihazlarına yüklenebilecek. Türkiye saatlerine göre 20.00'den sonra iOS 9'u Apple cihazınıza yükleyebileceksiniz. Bunun için yapmanız gereken cihazın Ayarlar kısmından Genel bölümünde Yazılım Güncelleme'den kontrol etmek lazım. Eğer iOS 9 güncellemesi görünürse indirip cihazınıza yükleyebilirsiniz.

iOS 9 yükleme sırasında veri kaybı olmaması için cihazın bir yedeklemesini almanız gerekir. Yedeklemeyi ise ister iCloud ile ister de bilgisayardan iTunes'dan yapabilirsiniz. iOS 9 yükleme ve kurulumu sırasında pil yüzdesinin %50'den fazla olması gerekir yoksa şarj cihazını takmanız lazım olur. Peki iOS 9 hangi cihazlara gelecek? iOS 9 ne gibi yeni özellikler katacak?

iOS 9 Beta sürümleri, geçtiğimiz aylarda geliştiriciler ile birlikte de normal kullanıcıların erişimine de açılmıştı. Aylardır denenen iOS 9 güncellemesi, iPhone 6S tanıtımı ile yine gündeme oturdu. iOS 9, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ın satışa sunulduğu tarih olan 16 Eylül'de tüm iPhone ve iPad'ler için yayınlanmış olacak.

iOS 9 ne gibi yenilikler getiriyor?

iOS 9'la gelen en önemli çoklu görev işlevleri olan Slide Over ve Split View, tüm iOS cihazlarına ulaşmıyor. Çoklu görev işlevlerinin çoğunun iPad Air 2, iPad Air, mini 2 ve mini 3 için sunulacağı, Split View'un ise sadece iPad Air 2'de kullanılacağı biliniyordu.

iOS 9'daki verimliliğe yönelik geliştirmeler arasında klavyedeki daha iyi öneriler ve aramayla entegre edilmiş Siri var. iOS 9'un indirme boyutunun önemli ölçüde küçültülmüş olması, sevindiren gelişmelerden. iOS 9, 16 Eylül'de iOS cihazlarına sunulmaya başlanacak.

iOS 9, performans ve pil ömrü iyileştirmeleri gibi arka plan geliştirmeleri yapmakla kalmıyor, çoklu görev sistemini de gözden geçiriyor.

iOS 9 güncellemesi alacak cihazlar
iPhone 4s
iPhone 5
iPhone 5c
iPhone 5s
iPhone 6
iPhone 6 Plus
iPad 2
iPad (3.nesil)
iPad (4. nesil)
iPad Air
iPad Air 2
iPad mini
iPad mini 2
iPad mini 3
iPod touch (5. nesil)