iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ın kapanma sorunu hangi sebepten kaynaklanıyor? Apple'ın geçen hafta satışına başladığı yeni cihazları iPhone 6S ve iPhone 6S Plus ile ilgili kapanma sorunu ve kendini resetme sorunu, forumları bu durumdan sıkılmış kullanıcıların yorumları ile doldurdu. iPhone 6S'te çıkan bir sorunda dolayı cihazın kapandığı belirtiliyor ama şikayetlere göre herhangi bir işlem yapılmasa bile bu durum görülebiliyor.

iPhone 6S kapanma sorunu birçok forumda dile getirildi ve sorunun neyden kaynaklandığı üzere birçok farklı teoriler ileri sürüldü. iPhone 6S ile kapanma sorunu yaşayan kullanıcıların telefonları şarjda iken veya kullanmadığı zaman bile kapandığını söylüyorlar. Fakat bu problem ile ilgili olarak sadece iPhone 6S ve iPhone 6S Plus değil iPhone 5S'te de görüldüğü ve bunun da iOS 9.0.2 güncellemesi ile ilgili olduğu söyleniyor. Apple'dan şu ana kadar bu konu ile ilgili olarak açıklama yapılmadı.

Peki ne yapmak gerekiyor iPhone kapanma sorunununda?

Forumlarda yazan bir çok kullanıcı, iPhone 6S kapanma sorunu durumunda Hard Reset denilen işlemi yaptıklarını ve işe yaradığını söylemiş. Hard Reset dediğimiz home düğmesi ve güç düğmesini telefon açılana kadar basılı tutarak yapılıyor. Bu işlem sonrasında Apple'ın simgesi gözüküyor ve cihaz yeniden başlatılır. iOS 9 yayınlandıktan sonra art arda gelen iki güncelleme bazı hatalar kalkmış ama Apple bu kapanma sorunu için bakalım ne gibi bir açıklama yapacak? Veya yeni bir güncelleme mi yapacak?