iPhone 7 ne zaman çıkacak? Apple, neredeyse her sene Eylül ayında bir iPhone modeli çıkardığı için cihazın meraklıları iPhone 7'nin çıkıp çıkmayacağını merak ediyor. Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında bir Deutsche Telekom çalışanı iPhone 6‘nın 19 Eylül‘de satın alınabilir olacağını açıklamış ve bu sızıntı tamamen doğru çıkmıştı. Peki bu eylül ayında tanıtımı beklenen cihaz iPhone 7'mi olacak? Şimdi ise Apple‘ın büyük ihtimalle iPhone 6S adını alacak yeni akıllı telefonunun çıkış tarihi bir Vodafone çalışanı tarafından sızdırıldı.

MobileNews‘e mail aracılığı ile ulaşan Vodafone çalışanının iddiasına göre yeni iPhone (iPhone 7 veya iPhone 6), 25 Eylül tarihinde satın alınabilir durumda olacak. Tabii ki bu tarihten biraz önce, büyük ihtimalle Eylül ayının başlarında telefonun resmi duyurusunu göreceğiz.



iPHONE 7 TASARIMI NASIL OLACAK?

iPhone 7 nasıl olacak? Tüm dünyada 2015'in ilk çeyreğinde 60 milyonun üzerinden iPhone satan Apple'a bu rakamın çoğunluğu iPhone 6 ve 6 Plus modelleri satışı sağladı. Fakat buna rağmen şimdiden iPhone 6S ve iPhone 7 modelleri için çeşitli tasarımlar dolaşıyor. Bunlardan en çok göze çarpanı ise ünlü konsept tasarımcı Martin Hajek tarafından yapılan iPhone 7 tasarımı. Martin Hajek, iPhone 7 tasarımında ana ekran tuşunun ekran üzerinde olması çarpıcı bir görünüm sağlıyor.

Tasarımcılar iPhone 7 için çalışmalara başladı. Ünlü konsept tasarımcısı Martin Hajek yapımı çerçevesiz iPhone 7 konsepti, tasarımı ile göz dolduruyor. Apple’ın önümüzdeki yıl tanıtmasını beklediğimiz iPhone 7 cihazı hakkında henüz hiçbir bilgi bulunmuyor. Ancak tasarımcılar Apple’ın cihazlarında kullanmış olduğu tasarım anlayışı ile iPhone 7’yi tasarlamaya başladı bile. Ünlü konsept tasarımcısı Martin Hajek yapımı iPhone 7 konsepti, günümüzde çerçevesiz ekranlı telefonların büyük ilgi görmesinden önemli ölçüde etkileniyor. iPhone 6 tasarımını andıran yapı üzerine inşa edilen iPhone 7 konseptinde, cihazın arka bölümünde bulunan Apple logosunun ışıklı olması dikkat çekiyor.



iPhone 7 konseptinde dikkat çeken diğer nokta ise parmak izi okuyucu özellikli ana ekran tuşunun ekranın üzerinde olması.


iPHONE 7'DA OLMASI BEKLENEN ÖZELLİKLER


iPhone 7'de ne gibi özellikler bekleniyor? Güvenilir kaynakların iddialarına göre, iPhone 7'de uzun zamandır konuşulan safir ekran hayalini gerçek olacak. Şimdilik sadece akıllı saati Watch’ta safir ekran kullanabilen Apple’ın, iPhone’larında da bu ekranı kullanmak istediği bilinen bir gerçek.

iPhone 7'de muhtemel bir özellik ise Force Touch. Force Touch, ekrana ne kadar basınç uyguladığınızı anlayan bir özellik. Safir ekranlı iPhone 7'lerde bu özellik olacak mı zamanla göreceğiz. (Force Touch, esnek Retina ekrandaki minik elektrotları kullanarak, hafif bir dokunuş ile güçlü bir basma hareketi arasındaki farkı anlıyor ve istenildiği zaman ekrandaki içeriklerle ilgili belirli kontrollere anında erişim sağlıyor.)

iPhone 7 hakkında bir farklı söylenti ise ana menü tuşunun fiziksel olarak kaldırılacağı, sanal bir tuş konulacağı. Fakat parmak izi olarak da kullanılan menü tuşundan kolay kolay vazgeçemeyeceği belki yukarıdaki tasarımda olduğu gibi ekranın üzerinde olabilecek şekilde dizayn edilebileceği daha muhtemel duruyor.

iPhone 7'de beklenen iki özellik kamera ve RAM olarak gözüküyor. iPhone 7'de RAM'ın 2 veya 4 gb olması beklenirken kameranın da en az 12 MP olacağı düşünülüyor. Bunların yanında kablosuz şarj özelliği ekleneceği ve pil ömrünün geliştirilmesi bekleniyor. Aynı zamanda rakiplerinden daha üstün bir ekran kalitesi yapacağı düşünülüyor. iPhone 7'de 4K destekleyecek bir ekran kalitesi Quad HD olması bekleniyor.

Sonuç olarak bu özelliklerin hepsi birer iddia ve beklenti. Apple'ın yeni çıkaracağı cihazın adının ne olacağı bile belli değil. iPhone 6S çıkacak mı yoksa es geçilip çok daha iyi özelliklere sahip iPhone 7'mi çıkacak?