Başkan Aziz Yıldırım, dün Fenerbahçe'de Kazım Avcı'nın işine son verdi. Fenerbahçe’de dün şok bir ayrılık yaşandı. Sarı-Lacivertlilerde, bir süre önce sportif direktörlüğe getirilen Giulliano Terraneo’nun yardımcısı Kazım Avcı'nın görevine son verildi. Başkan Aziz Yıldırım’ın yanına çağırdığı Kazım Avcı’ya kararı bizzat kendisinin ilettiği öğrenildi. Kazım Avcı kimdir? Kazım Avcı neden kovuldu?


KAZIM AVCI KİMDİR ?

Kazım Avcı, İsviçre'de işçi olarak yaşamını sürdüren, ancak İnter'de oynarken Hakan Şükür'ün tercümanlığını yaparak futbol dünyasına adım atıyor. Hakan Şükür'ün ardından, Emre-Okan ikilisinin menajerlik şirketinde çalışmaya başlayan, 3-4 senelik mesainin ardından yolsuzluk şüpheleri yüzünden sözleşmesi sona erdirilen Kazım Avcı'nın menajerlik lisansı aldığı hatırlatıldı.

KAZIM AVCI NEDEN KOVULDU?

Kazım Avcı'nın, Ferrari (Beşiktaş), Anelka (F.Bahçe) transferlerinde başrol oynadığı, ancak bu iki futbolcunun kulüplerinde sorun olduğu da belirtildi. İtalya'da İnter'de sportif direktör yardımcılığına kadar yükselen, ancak son olarak 3. Lig kulüplerinde görev yapan, ardından Fenerbahçe'ye direktör olarak atanan Terraneo'nun, Kazım Avcı ile ortak menajerlik şirketi olduğu iddia edildi. İtalya'da daha önce de menajerlik yapan yeni sportif direktörün, Kazım Avcı ile o yıllarda tanıştığı bildirildi.

Kazım Avcı'nın, bir zamanlar şirketinde çalıştığı Emre ile tatsız ayrıldığı, yolsuzluk idiaları yüzünden tedirgin olduğu vurgulandı. Kazım Avcı'nın bu nedenle, Terraneo kanalıyla Emre'nin kuyusunu kazdığı, Fenerbahçe'den ayrılmasını sağladığı da ileri sürüldü. Kazım Avcı, son günlerde Emre Belözoğlu’yla yolların ayrılmasında payı olduğu iddiasıyla gündemdeydi. Aynı zamanda futbolcu menajeri de olan Kazım Avcı, bir dönem Fransız futbolcu Anelka’yı sahte belgelerle Fenerbahçe’ye pazarlamaya çalışmakla suçlanmıştı.