Dün akşam İstanbul'a gelen Kevin Grosskreutz'ın Galatasaray'a transferiyle ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. Galatasaray'ın dün akşam İstanbul'a getirip sağlık kontrolünden geçirdiği Alman futbolcu Kevin Groskreutz'un transferinde şok bir engel çıktığı iddia edildi. Kevin Groskreutz'un kulübü Borussia Dortmund’un futbolcunun Transfer Matching System (TMS) üzerindeki eşleşmesini zamanında yapamadığı bu nedenle transferin gerçekleşmeme durumunun olduğu iddia edildi. Galatasaray'ın Kevin Grosskreutz’la ilgili FIFA’nın TMS sistemine zamanında gerekli evrak ve bilgileri girdiği ancak oyuncunun kulübü Borussia Dortmund’un eşleştirmeyi geciktirdiği konuyla ilgili nihai kararı FIFA’nın vereceği belirtildi. Peki Kevin Grosskreutz kimdir? Başarıları, kariyeri ve futbol hayatı...

Kevin Grosskreutz kimdir?


Kevin Grosskreutz, 1988 yılında Dortmund'da doğdu. Defans mevkinde görev alan Kevin Grosskreutz, Borussia Dortmund'ta forma giyiyor. Kevin Grosskreutz, futbol kariyerine FC Merkur Dortmund takımında başladı. Daha sonra 2006 yılında Rot Weiss Ahlen takımının alt yapısına transfer oldu. Kevin Grosskreutz, 2 maçta 2 gol atıp 1 yıl sonra a takıma yükseldi. 2008 Yılında Kevin Grosskreutz, Almanya 3. ligin'de 12 gol attı ve takımının 2. lige yükselmesinde büyük rol üstlendi. Kevin Grosskreutz, 2008-09 sezonunda 2. ligde 33 maçta 6 gol attı ve Bundesliga ekiplerinden ekiplerinden Borussia Dortmund'a transfer oldu.

Kevin Grosskreutz, Borussia Dortmund formasıyla ilk Bundesliga maçına Köln karşısında çıktı. İlk golünü de Signal Iduna Park'ta 4-0 kazandıkları Nürnberg karşısında attı. Großkreutz Bayer Leverkusen'i deplasmanda 3-1 yendikleri maçta 2 gol attı ve Mario Götze'ye 1'de asist yaptı. 2010-11 2011-12 sezonlarında Dortmund ekibi ile Bundesliga şampiyonluğu yaşadı. Kevin Grosskreutz, ayrıca takımı ile 2012'de finalde Bayern Münih'i tarihi bir skorla 5-2 yenip DFB Pokal'ı kazandı.

Başarıları
Borussia Dortmund
Bundesliga Şampiyon (2): 2010–11 2011-2012
Millî takım
Almanya - 2014 FIFA Dünya Kupası: 1. - Altın madalya