CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin   “Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız sahipsiz değildir” dedi.

Tekin’in verdiği bilgiye göre, Aziz Şekersöz ve eşi Asiye Şekersöz’ün çalıştırdıkları Finlandiya’daki restauranta kimliği henüz belirlenemeyen kişiler saldırdı. Aziz Şekersöz, eşi Asiye Şekersöz ve bir çalışan bıçaklı saldırıya sonucu öldü. Saldırının ardından Finlandiya polisi geniş kapsamlı bir araştırma başlattığı ancak açıklama yapmadı.

Acılı ailenin yakınları, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’e ulaşarak konu hakkında yardım istediler. Tekin, ailenin verdiği bilgilerin ardından Finlandiya’da bulunan işadamları ile CHP temsilciliğini arayarak konuyu araştırmalarını ve aileye destek olmalarını istedi. Ayrıca basına da çağrıda bulunan Tekin, bu olayın aydınlatılması için konunun takipçisi olmaları gerektiğini belirtti.

“Yurtdışında Türklere yönelik saldırıların sebebini tüm dünyaya duyurmamız gerekmektedir. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız sahipsiz değildir” diyen Gürsel Tekin, “Aile perişan durumda, maalesef orada bulunan yetkililerimiz konuya duyarsız iletişim sağlanamıyor, biz girişimlerimizi başlattık ailenin yanındayız. dedi.