Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, esas hakkındaki savunmalarını tamamlayan Akçay, hakkında iddianamede yer alan suçlamaları kabul etmediğini belirterek, beraatini istedi.

Gedik de iddianamede yer alan suçlamaları kabul etmediğini ve beraatini istediğini söyledi. Gedik, duruşmanın hem sanığı hem de tanığı İlker Çınar'ın tanık koruma programından çıkarılarak tutuklanmasını istedi. Duruşmaya bir süre ara veren mahkeme heyeti ara kararını açıkladı.

ARA KARAR VERİLDİ
Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklardan Adil Akçay ve Adem Gedik'in esas hakkındaki savunmalarını yapmış olduklarını gözeterek, sanıkların avukatlarının sanıkların duruşmalardan vareste tutulmasına yönelik taleplerinin kabulüne karar verdi.

 

Hrant Dink cinayetinde 'C-5' iddiası

Hrant Dink cinayetinde 'C-5' iddiası


İlker Çınar'ın gizli tanıklık kararının kaldırılması ve mahkeme huzurunda yeniden dinlenilmesi talebini reddeden heyet, tutuksuz sanıklar Abuzer Yıldırım, Emre Günaydın ve Salih Gürler'in 7 Haziran genel seçimlerinde oy kullanmalarını kararlaştırdı.

Heyet, esas hakkında savunma yapmak için süre talep eden sanık ve sanık müdafilerine istedikleri sürenin verilmesine hükmetti.

Davanın tek tutuklu sanığı Varol Bülent Aral'ın tutukluluk halinin devamını kararlaştıran Mahkeme, tutuksuz sanıklardan Cuma Özdemir'in adli kontrol kararlarının kaldırılması veya yumuşatılması yönündeki talebini reddetti. Duruşma, 15 Temmuz çarşamba gününe ertelendi.