Ali Ekber ERTÜRK/ANKARA

Türkçesi 'Şeytan' anlamına gelen İngilizce 'Devil' adıyla radyo kuruldu. RTÜK’e başvuran Radyo yöneticileri uydudan yayın için izin istedi. RTÜK’ün AKP'li üyeleri, "İzin verelim mi vermeyelim mi" tartışması yaşarken, RTÜK uzmanları "Herşey mevzuata uygun. Vermek lazım" deyince izin de çıktı.

Ankara merkezli Inter Global adlı şirket, 'Devil' adıyla müzik-eğlence ağırlıklı yayın yapacak radyo için RTÜK’e başvurunca önce “Evraklar eksik” denilerek izin verilmedi. Daha sonra şirket yönetimi eksik evrakları tamamladı ve Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Ozan, RTÜK’e yeniden başvurarak izin talep etti.

ŞEYTAN’A VİZE

RTÜK Üst Kurulu başvuruyu yeniden ele aldı. AKP’li bazı üyeler, “Bu kelime iblis, şeytan anlamına geliyor. İzin vermeyelim” dedi. Buna karşı muhalefete mensup üyeler, “Kelimenin başka anlamları da var’’ diye itiraz etti. İzin ve Tahsisler Dairesi de “Evrakları tamam. İzin verilmesi gerekir” biçiminde rapor hazırlayınca radyoya oy birliği ile izin çıktı.

Radyonun Müdürü Derya Camuzoğlu Sözcü’ye, “Başka isim bulamadık. Hangi ismi düşündüysek hepsi seçilmiş. Bunu kimse seçmemiştir diye Devil’i bulduk. Biraz da dikkat çekmek istedik” dedi.

RTÜK’ten Umut Oran ayıbı!

RTÜK’ten Umut Oran ayıbı!