Kocaeli'nde beyin ölümü gerçekleşen Ünal Emre'nin organlarını, eşi İkbal Emre kendi elleriyle taşıyarak ambulansa teslim etti. Bağışlanan organlar 5 kişiye umut oldu. Emre'nin kalbi, karaciğeri, korneası ve iki böbreği, nakil bekleyen hastaların belirlenmesinin ardından gerçekleştirilen operasyonla alındı.



"Sen herkese yardım ettin"

İstanbul Koşuyolu Hastanesi'nde kalp nakli bekleyen bir hastayla uyuşan kalbin bulunduğu organ nakil kutusu, Emre'nin eşi İkbal Emre tarafından ambulansa teslim edildi. İkbal Emre, organın bulunduğu kutuyu öperek, "İnşallah kardeşlerine şifa olursun. Güle güle aşkım. Sen herkese yardım ettin" sözleriyle duygularını ifade etti. İkbal Emre basına yaptığı açıklamada:



"BİRLEŞELİM"

"Kendisi de istiyordu. 'Toprak olmasın bedenim, birisine umut olsun, yeşersin' diyordu. Çok yüreği büyük bir insandı. O kadar büyük bir yürek gönderdim ki giden kardeşlerine şifa olsun. Biz, Türkiye olarak lütfen artık birleşelim. Her şeyimizi paylaşalım. Herkes birbirinin derdine derman olsun. Benim eşim hep bunu istedi. 'Paylaşalım, bölüşelim ama birbirimizi bölmeyelim' dedi. Benim acım çok. Organları bir yerde yaşayacak ya gerçekten yüreğim daha rahat. 5 aile mutlu olacak. Sizden sadece dua istiyorum." diye konuştu.