Sabah gazeteyi aç, televizyonda haberleri seyret güne kötü başla. Asabın bozulsun. Nefes alman güçleşsin. Terör, tuzaklar, şehitler, tabutlar... Yeni Türkiye!
Cizre’de, Silopi’de, Şırnak’ta, Lice’de, Siirt’te, Diyarbakır’da... Mahalle mahalle özerklik ilan ediyorlar, devlet gidip savaşıyor. Güneydoğuda iş çığırından çıkmış durumda...
Türkiye’yi alt edecek halleri yok ya... Gidenler gelmez ama hepsi atlatılır. İyi de bu ülkede bir türlü hükümet kurulamıyor. Nasıl atlatılacak?

Sayı değil insan hayatı

Her şey sayıdan ibaret olsa bakar geçersin. 44 günde 54 şehit... Oysa geçen bayramda trafik kazalarında sadece 5 günde 74 kişi öldü!
Açıklamalar nasıl? Şehitler en yüce mertebeye ulaştı... Analar üzülmesin, çocukları peygamberden sonra gelinebilecek en yüksek yere geldi... Ne kadar basitmiş meğerse...
Amaç hep birlikte refaha, zenginliğe ulaşmak değil mi? Böyle mi varacağız hedeflerimize? Terör sadece canları almakla kalmıyor, ülkeyi sefalete de sürüklüyor. Bir kez tırstı mı, para arkasına bile bakmaz uçar. Senle mi uğraşacak?

Dolar 3 lira!

Dolar 3 lirayı geçti. Merkez Bankası hedefte... Ne yapacak ki? Nitekim bir şey de yapamıyor. Elinden hiçbir şey gelmiyor. Yapabildiği tek şey beklemek... Yapması gereken de o!
Kullanabileceği yegâne silahı faizleri artırmak... O da bu ortamda işe yaramaz. Geç kaldı!
İyi de kontrolsüzce artan kur ekonominin canına okuyor. Enflasyon artıyor, büyüme düşüyor, borçlar ödenemez hale geliyor, hep birlikte fakirleşiyoruz. Yakında şirket iflaslarını duymaya başlarsınız. Haliyle bu durum işsizlik dalgasına dönüşecek.

Neredesin “B PLANI”?

Bizi yönetenlerin öngörüleri o kadar yetersiz, vizyonları o kadar dar ki, bu günlere gelineceğini hayal dahi edememişler. Hiçbir “b” planları yok! Ortaya 2015-2017’yi kapsayan program koydular, ortalama dolar kurunun 2.29 olacağını varsaydılar. Buyurun 3 lira!
Herkesin canı yanıyor. Önce terörün bilançosuna sonra doların değerine bakar olduk. İşler iyi gitmiyor. İnsanın ister istemez aklına; “Acaba, B planı bu muydu?” sorusu geliyor. Yok canım daha neler... İktidarı ele geçirmek için koca ülke, milyonlarca insan böylesine bir ateşe atılır mı?

Buradayım “B PLANI”

Haftalar boyu koalisyon kurulması için görüşülüyor, fakat taraflardan biri koalisyon bile teklif edilmediğini söylüyor.
Diğer bir parti ile görüşülüyor. Alt tarafı “dört şart” ileri sürülüyor ki, hepsi kabul edilebilir nitelikte... Koalisyon tabanı oluşmadı denilip işin içinden çıkılıyor.
Cumhurbaşkanı sıradaki partiye yetkiyi vermiyor. “B planı” mı? Yok artık!